Управління екології та природних ресурсів. Миколаївська область, Україна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Про управління Повідомлення Новини

Новини

«Державний архів Миколаївської області крокує у ногу з часом», - заступник голови облдержадміністрації Роман Пашнєв

23/07/2021

 

Згідно з розпорядженням голови Миколаївської обласної державної адміністрації Віталія Кіма за багаторічну плідну працю, високий професіоналізм, вагомий внесок у розвиток архівної справи Миколаївщини та активну громадську діяльність колектив Державного архіву Миколаївської області відзначений почесною грамотою.


Сьогодні, 23 липня, її працівникам установи вручив заступник голови облдержадміністрації з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Роман Пашнєв.


У своєму вітальному слові він нагадав, що архівна справа на Миколаївщині в цілому існує стільки ж, скільки ведеться діловодство на території регіону. А 2021-го ми ще й відзначається століття діяльності архівних установ. Тому що 9 травня 1921 року на засіданні представників Миколаївського губернського відділу народної освіти, міського і військово-морського архівів Істпарту та Інституту народної освіти було прийнято постанову про створення архівного підвідділу при політично-освітньому відділі губнаросвіти.


На підставі цієї постанови у травні 1921 року створено губернську архівну секцію при підвідділі науково-політичної пропаганди Миколаївської губполітосвіти.


«Ми поважаємо як щоденний подвиг архівістів сьогодення, так і архівістів старших поколінь за те, що вони зберігають історичну пам'ять, примножують національне надбання та передають його наступним поколінням. Цифровізація та вимоги часу перед архівами нові виклики. Але державний архів Миколаївської області дуже добре справляється з викликами сьогодення. Велика кількість розміщених справ та описів є красномовним тому свідченням», - зазначив Роман Пашнєв.

Всі новини →