Управління екології та природних ресурсів. Миколаївська область, Україна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Про управління Повідомлення Новини

Новини

День пам'яті жертв Голокосту на Кривоозерщині

17/09/2020

 

Голокост – велика трагедія, яка забрала мільйони невинних життів в Україні та в усьому світі. За період з 1941 до 1945 року на українських землях загинуло близько 3 000 000 мирних жителів, з яких близько 850 000-900 000 складали євреї,  що проживали в Україні.

 17 вересня голова райдержадміністрації Алла Стець, голова районної ради Олександр Козерецький, голови та жителі сіл Берізки, Багачівка та Секретарка  поклали квіти до підніжжя пам’ятників розстріляним у роки Другої світової війни євреям.

10 років тому, у 2010 році було реставровано пам’ятник у селі Мала Багачівка. Тоді було оголошено 17 вересня Днем пам’яті жертв Голокосту у Кривоозерському районі. Реставрація пам’ятника відбулася  за ініціативи школярів в ході суспільної акції «Громадянин», за підтримки районної організації волонтерів «Ти не один» голова Коваль Антоніна Іванівна, організації ветеранів війни та праці, голова Білковська Юлія Анатоліївна,  єврейської общини, голова Анчиполовська Гретта Абрамівна, сільського голови Дробот Марії Іванівни,  а також органів місцевої влади.

Вшанування пам’яті загиблих євреїв є важливою подією, адже тільки зберігаючи історичну пам’ять, ми можемо бути впевнені в збереженні миру й толерантного ставлення народів один до одного.

 

 

Всі новини →