Управління екології та природних ресурсів. Миколаївська область, Україна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Про управління Повідомлення Новини

Новини

День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність

28/08/2020

 29 серпня в Україні відзначатиметься нова, але дуже важлива пам’ятна дата – День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Відзначення Дня пам’яті захисників України саме 29 серпня обрано не випадково, бо саме в цей день у 2014 році, в ході російсько-української війни та Іловайської операції відбувся потужний прорив української групи військ з російського оточення, де проявився масовий героїзм добровольців і військових, та загинула найбільша кількість українських воїнів. Ті трагічні події російсько-української війни розгорталися на сході України, саме на полях соняхів, які вже поспіли. І саме під цими соняхами сотні захисників України в боротьбі з ворогом поклали своє життя на вівтар свободи та незалежності нашої країни. 

Так, напередодні пам’ятної дати відбувся мітинг-реквієм та покладання квітів до пам’ятного знаку загиблим героям АТО/ООС. 

Участь в покладанні квітів взяли батьки загиблих воїнів АТО/ООС, голова райдержадміністрації Л.Недашківська, голова Арбузинської ОТГ Є.Травянко, заступник голови районної ради Л.Кошмір. Вшанувати пам'ять полеглих воїнів також прийшли учасники антитерористичної операції та ООС,  депутати районної ради, представники трудових колективів, громадських організацій, військовослужбовці.

Хвилиною мовчання вшанували всіх воїнів, які загинули в боротьбі за незалежність України.
             По завершенню мітингу-реквієму керівники району та учасники антитерористичної операції відвідали могили загиблих земляків Олександра Закерничного та Максима Лоскутова які загинули захищаючи незалежність, мир і майбутнє України.

 

Всі новини →