Управління екології та природних ресурсів. Миколаївська область, Україна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Про управління Повідомлення Новини

Новини

Триває розроблення Національної стратегії поводження з відходами

30/01/2017

Національна стратегія поводження з відходами – документ, покликаний визначити основні напрямки, керівні рішення та критерії прийняття рішень, спрямованих на врегулювання проблемних питань у сфері поводження з відходами.

         Стратегія розробляється в рамках підписаного Меморандуму щодо намірів співпраці у побудові в Україні ефективної сучасної системи поводження з відходами, який Мінприроди підписано разом із Міністерством розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, «Програмою зеленої економіки, GIZ» та «Проектом з управління ТПВ, ЄБРР».

         Результатом цієї роботи має стати пакет актів законодавства, який дозволить забезпечити вирішення застарілих проблем у сфері поводження з відходами та створити реальні передумови для перетворення сфери поводження з відходами в інвестиційно привабливу галузь.

         Перший етап обговорення проекту Стратегії відбувся 25 січня 2017 року в приміщенні Мінприроди. В обговоренні взяли участь представники обласних державних адміністрацій. Головними акцентами обговорення стали питання роздільного збору відходів в муніципалітетах, впровадження принципу розширеної відповідальності та створення мережі регіональних полігонів і звісно, як ці аспекти викладено у Стратегії.

З графіком наступних консультацій можна ознайомитися ТУТ

 

Всі новини →