Управління екології та природних ресурсів. Миколаївська область, Україна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Про управління Повідомлення Новини

Новини

7 липня відзначатиметься День працівника природно-заповідної справи

04/07/2016

18-го серпня 2009-го року Президентом України, згідно з Указом № 629/2009 встановлено професійне свято працівників природно-заповідної справи, яке тепер щорічно відзначається 7 липня.

Враховуючи те, якими темпами та методами людина нині освоює навколишнє середовище і який вплив справляє її постійна діяльність, збереження природи стає все більш актуальною і одночасно, нелегкою справою. Найчастіше для збереження ділянок дикої природи чи помешкань рідкісних та зникаючих видів нині використовується спосіб надання їм особливого охоронного статусу, а саме – заповідання.

На території Миколаївської області створено 141 об’єкт природно-заповідного фонду, з яких  8 – об’єкти загальнодержавного значення, 133 – місцевого. У восьми об’єктах - регіональних ландшафтних та національних природних парках, природному заповіднику «Єланецький степ» та Миколаївському зоопарку функціонують адміністрації, колективи яких вносять значний вклад у розвиток природно-заповідного фонду та збереження природи Миколаївщини.

Стратегією розвитку Миколаївської області на період до 2020 року, затвердженою рішенням обласної ради від 16.04.2015 № 9 передбачено збільшення площі природно-заповідного фонду області до рівня 8,9%, тобто майже втричі у порівнянні із існуючими 3,07 %. З метою втілення цього показнику в життя, управлінням екології та природних ресурсів облдержадміністрації ведуться постійні роботи по заповіданню нових цінних природних територій.  

У цей День управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації приєднується до привітань на адресу всіх працівників природоохоронних організацій та заповідників України та вітає колективи об’єктів природно-заповідного фонду Миколаївської області. Дякуємо всім, хто займається такою відповідальною, суспільно корисною, однак і складною справою, як збереження дикої природи від остаточного зникнення та перетворення на антропогенні ландшафти.

Бажаємо Вам успіхів і нових досягнень у сфері збереження природи рідного краю! Здоров’я, радості та професійного зростання!

Всі новини →