Управління екології та природних ресурсів. Миколаївська область, Україна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Про управління Повідомлення Новини

Новини

3 березня – Всесвітній день дикої природи!

27/02/2015

20 грудня 2013 року 68 сесією Генеральної Асамблеї ООН прийнято резолюцію, яка постановила проголосити 3 березня, день прийняття Конвенції про міжнародну торгівлю природними видами фауни і флори (СІТЕS), Всесвітнім днем дикої природи. У резолюції з цього приводу зазначається цінність диких тварин і рослин, особливо тих, які потребують захисту.

Згадана конвенція була прийнята з метою здійснення контролю за міжнародною торгівлею дикими тваринами та рослинами та гарантувати відсутність загрози їх виживанню. Угода надає різні ступені охорони для більш ніж 35 000 видів флори і фауни і вимагає, щоб торгівля проводилася на підставі дозволів та сертифікатів.

Список видів, які потребують охорони, складається на конференції сторін. Зараз приблизно 5600 видів тварин і 30 000 видів рослин перебувають під охороною. Всі вимираючі види згруповані в додатках, залежно від ступеня загрози зникнення і заходів, що вживаються для їх охорони.

В Україні під загрозою зникнення знаходяться 542 види тварин та 826 видів рослин і грибів. Всі вони занесені до Червоної книги України та підлягають особливій охороні на всій території країни.

Учасниками Конвенції є 180 держав, Україна приєдналась до їх числа 14 травня 1999 року.

Відзначення згаданого міжнародного дня сприятиме приверненню уваги до цінності дикої природи та її значення для забезпечення сталого розвитку та добробуту людини.

Всі новини →