Управління екології та природних ресурсів. Миколаївська область, Україна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Про управління Повідомлення Новини

Новини

Про організацію проведення І туру щорічного Всеукраїнського конкурсу «Кращий державний службовець»

28/03/2016

Державним органом утворюється оргкомітет І туру, який очолює керівник відповідного державного органу.

Персональний склад оргкомітету затверджується або оновлюється розпорядженням (наказом) керівника державного органу в термін протягом січня-лютого.

Чисельність оргкомітету І туру має складати не менше 5 – 7 осіб.

До складу оргкомітету рекомендується включати заступників керівника, керівників кадрової та юридичної служб, науковців, викладачів навчальних закладів, які займаються підготовкою, перепідготовкою та підвищенням кваліфікації державних службовців, представників профспілок, громадськості, засобів масової інформації, незалежних експертів.

Оргкомітет розробляє план заходів з організації підвищення кваліфікації державних службовців у рамках І туру Конкурсу, який має містити заходи щодо організаційного, правового та матеріально-технічного забезпечення проведення Конкурсу.

План заходів розробляється щорічно у термін до 10 березня та затверджується розпорядженням (наказом) керівника відповідного державного органу.

Оргкомітет має право вносити пропозиції керівнику державного органу щодо уточнення видатків, передбачених на організацію підвищення кваліфікації державних службовців у рамках Конкурсу, та заходів морального і матеріального стимулювання переможців та учасників І туру Конкурсу.

За результатами І туру Конкурсу місцеві органи виконавчої влади надають до оргкомітету ІІ туру Конкурсу в АР Крим, мм. Києві, Севастополі та областях кандидатури 2-х переможців від органу влади (1 – у номінації «Кращий керівник», 1 – у номінації «Кращий спеціаліст»).

Для участі у І турі Конкурсу державні службовці подають до оргкомітету:

– заяву про участь у Конкурсі;

– копію особової картки державного службовця за формою П-2ДС;

– подання керівника структурного підрозділу щодо участі;

– біографічну довідку, підписану керівником кадрового підрозділу;

– за бажанням претендента інші матеріали (публікації в пресі, листи громадян, колективів з оцінкою діяльності претендента, тощо).

Протягом березня оргкомітет розглядає подані документи претендентів на участь у Конкурсі та приймає рішення щодо їх допуску до участі у Конкурсі або надсилає їм обґрунтовану відмову.

Підставою для відмови є невідповідність претендента вимогам, оформлені неналежним чином документи претендента, передбачені Порядком, відсутність окремих з них або встановлена в них недостовірна інформація.

До 30 березня - місцеві органи виконавчої влади надають до територіальних органів Нацдердслужби інформацію про кількість учасників І туру Конкурсу у регіонах України.

До 15 березня Нацдержслужба забезпечує оргкомітети І туру завданнями І туру Конкурсу:

тестовими завданнями в частині знання Конституції України та законодавства про державну службу;

орієнтовним переліком видів ділових документів, рекомендованих для складання учасниками Конкурсу;

завданнями з володіння учасниками Конкурсу сучасних комп’ютерних технологій.

Оргкомітети ІІ туру надають рекомендації до їх виконання та критерії їх оцінки, методичні матеріали, електронну бібліотеку для самоосвіти.

Оргкомітети І туру розробляють вимоги та критерії оцінки щодо складання учасниками Конкурсу тестових завдань, що стосуються функціональних повноважень державного органу, посадових обов’язків державного службовця з урахуванням кваліфікаційних характеристик посад, які займають учасники І туру Конкурсу. Обсяг тестових завдань має становити 10 питань.

Завдання для учасників І туру Конкурсу затверджуються на засіданнях оргкомітетів.

Відповідальність за збереження конфіденційності змісту завдань покладається на оргкомітети.

Тестові завдання виконуються учасниками Конкурсу на комп’ютері. Паперова версія виконаного завдання візується учасником Конкурсу на кожному аркуші.

На виконання кожного із завдань, передбачених І туром Конкурсу, надається не менше 60 хвилин.

Оргкомітети І туру протягом квітня забезпечують проведення Конкурсу і в останній тиждень квітня на своїх засіданнях приймають рішення щодо підсумків та визначення переможців І туру Конкурсу.

Оригінали протоколів та виконаних учасниками Конкурсу завдань зберігаються в оргкомітеті І туру Конкурсу.

Копії всіх документів переможців, передбачених Порядком проведення Конкурсу, разом з другим примірником оригіналу протоколу підведення підсумків та визначення переможців, а також копіями завдань, виконаних переможцями І туру, направляються до оргкомітетів ІІ туру Конкурсу не пізніше 30 квітня – на адресу територіальних органів Нацдержслужби (Міжрегіональних управлінь НАДС).

Оргкомітети І туру розміщують інформацію щодо проведення Конкурсу на офіційних веб-порталах, в регіональних або галузевих ЗМІ і передають інформацію щодо висвітлення у ЗМІ проведення І туру Конкурсу разом з копіями статей (відео-, аудіозаписів) до 30 квітня – на адресу територіальних органів Нацдержслужби (Міжрегіональних управлінь НАДС).

Всі новини →