Управління екології та природних ресурсів. Миколаївська область, Україна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Про управління Повідомлення Новини

Новини

Про посилення відповідальності за порушення законодавства про охорону тваринного та рослинного світу!

24/05/2016

Минулого року були прийняті Закони України, які посилювали відповідальність за порушення законодавства про охорону тваринного і рослинного світу.

Зокрема, Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо охорони тваринного світу» (№ 322 – VIII від 09 квітня 2015 року) були внесені зміни до статті 39 Закону України «Про тваринний світ», де частину п’яту викладено в такій редакції: «У ПЕРІОД МАСОВОГО РОЗМНОЖЕННЯ ДИКИХ ТВАРИН, З 01 КВІТНЯ ДО 15 ЧЕРВНЯ, ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ ПРОВЕДЕННЯ РОБІТ ТА ЗАХОДІВ, ЯКІ Є ДЖЕРЕЛОМ ПІДВИЩЕНОГО ШУМУ ТА НЕСПОКОЮ (ПАЛЬБА, ПРОВЕДЕННЯ ВИБУХОВИХ РОБІТ, ФЕЄРВЕРКІВ, САНІТАРНИХ РУБОК ЛІСУ, ВИКОРИСТАННЯ МОТОРНИХ МАЛОМІРНИХ СУДЕН, ПРОВЕДЕННЯ РАЛЛІ ТА ІНШИХ ЗМАГАНЬ НА ТРАНСПОРТНИХ ЗАСОБАХ)».

Відсутнє оперативне реагування на правопорушення та притягнення порушників до встановленої законодавством відповідальності, не ведеться конструктивний діалог з громадськими природоохоронними організаціями та ЗМІ.

Враховуючи вищенаведене, Комітет з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Верховної Ради України НАГОЛОШУЄ, що виконання законів України – це не право, а обов’язок для всіх!

Всі новини →