Управління екології та природних ресурсів. Миколаївська область, Україна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Про управління Повідомлення Новини

Новини

21 травня 2012 року відбулося відзначення Дня Південного Бугу

23/05/2016

21 травня 2012 року відбулося відзначення Дня Південного Бугу. Це свято було започатковано у 2009 році Басейновою радою річки Південний Буг в рамках впровадження басейнового принципу управління водними ресурсами, який діє у країнах Європейського Союзу.

Традиційно, водогосподарники, державні і громадські організації, природолюби відзначають цей день проведенням просвітницьких і практичних заходів. Не винятком став і поточний рік.

Напередодні свята 20 травня 2016 року у м. Вознесенськ Миколаївської області у рамках відзначення Дня Південного Бугу проведено круглий стіл на тему: «Проблемні питання використання водних ресурсів в басейні річки Південний Буг та шляхи їх вирішення» та було оголошено переможців щорічного конкурсу дитячого малюнка «Вода – джерело життя». Участь у заході взяли представники місцевих, районних органів виконавчої влади, науковці, студенти, школярі та громадськість.

Разом з тим, з нагоди відзначення Дня Південного Бугу відбувалися заходи, спрямовані на поширення серед населення знань про раціональне використання, охорону та відтворення водних ресурсів, інформування про вітчизняний та міжнародний досвід з управління водними ресурсами за басейновим принципом. Зокрема, були проведені тематичні уроки, бесіди із шкільною молоддю, екологічні суботники, роботи із благоустрою прибережних захисних смуг та очистки водойм у басейні річки Південний Буг.

Довідково. Басейн Південного Бугу розташований на території семи областей – Хмельницької, Вінницької, Київської, Черкаської, Кіровоградської, Одеської та Миколаївської. Це єдина велика річка України, водозбір якої повністю розташований в межах нашої держави. Довжина Південного Бугу – 806 км, площа водозбору становить 63700 км2. Для цієї річки особливо актуальним є лозунг ООН – «Ми всі живемо нижче за течією».

Всі новини →