Управління екології та природних ресурсів. Миколаївська область, Україна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Про управління Повідомлення Новини

Новини

Участь у онлайн-воркшопі «Управління відходами від руйнувань»

02/07/2024

27 червня 2024 року представник управління екології та природних ресурсів Миколаївської ОВА взяв участь у онлайн-воркшопі «Управління відходами від руйнувань».

Організатором заходу виступила громадська організація ReThink, яка працює в рамках коаліції  Ukraine Support Team за підтримки проєкту Агентства США з міжнародного розвитку USAID «Зміцнення громадської довіри».

Метою даного заходу є поглиблення знань про основні підходи управління відходами від руйнувань.

Виступили Народна депутатка України, голова Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк та Народний депутат України, голова Комітету з питань екологічної політики та природокористування Олег Бондаренко щодо необхідності внесення змін до законодавства з управління відходами. Також виступила Наталія Козловська, заступниця Міністра  розвитку громад, територій та інфраструктури України, яка наголосила, що відходи від руйнувань необхідно розглядати як сировину, а не як відходи; необхідно виготовляти будівельні матеріали, таким чином накопичення цих відходів поступово буде вирішена.

Спікер Олена Колтик, голова коаліції UST, співзасновниця громадської організації ReThink презентувала для представників органів державної влади та місцевого самоврядування розроблені Методичні рекомендації щодо визначення обсягів утворення відходів від руйнувань. Також було розглянуто основні принципи управління відходами, етапи управління відходами від руйнувань, облік обсягів утворених відходів від руйнувань, переробка та повторне використання будівельних відходів.

Застосування даних методичних рекомендацій щодо управління відходами від руйнувань  спростять та покращать процес обліку відходів від руйнувань для територіальних громадах, в яких вони утворилися. Звітування по об’ємам відходів від руйнувань буде більш коректнішим та зрозумілим.  Крім того, громадам надано практичні шляхи повторного використання, утилізації відходів від руйнувань, запропоновано вітчизняний та закордонний досвід.

 

Всі новини →