Управління екології та природних ресурсів. Миколаївська область, Україна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Про управління Повідомлення Новини

Новини

Святкуємо Всесвітній день водних ресурсів

21/03/2024

       22 березня 2024 року відзначається Всесвітній день водних ресурсів (Міжнародний день води).

       Генеральна асамблея ООН оголосила 22 березня Всесвітнім днем водних ресурсів  для того, щоб наголосити на необхідності відповідального ставлення до водокористування та захисту природних водойм від забруднення, привернення уваги на світовому рівні до проблеми вичерпання запасів питної води на Землі

 

З 1993 року офіційно на всій планеті святкується це свято. Природозахисні організації та установи з усього світу в цей день звертаються до керівництв держав із закликом приділяти більше уваги захисту водних ресурсів та впроваджувати  відповідні ефективні заходи на національних рівнях.

Не зважаючи на військову агресію в Україні  схвалено та реалізується Водна стратегія України на період до 2050 року. Цей надважливий документ наближує України до європейських стандартів  у сфері «водної» безпеки.

Тому не випадково головними цілями Стратегії визначено:

забезпечення рівного доступу до якісної й безпечної для здоров’я людини питної води;

досягнення «доброго» екологічного стану вод;

запобігання посухам, паводкам та іншим шкідливим діям вод;

стале управління водними ресурсами за басейновим принципом.

Від свідомого ставлення кожного українця та розуміння важливості збереження природних джерел питної води залежить майбутнє країни її безпека та сталий розвиток. Тож не залишаймося байдужими! Бережімо воду!

Всі новини →