Department of ecology and natural resources. Mykolaiv region, Ukraine » News
Homepage News Message About Department

News

На Миколаївщині відзначено День працівника природно-заповідної справи

08/07/2015

Починаючи з 2009 року 07 липня в Україні відзначається професійне свято – День працівника природно-заповідної справи. Заповідна справа – це важливий напрям природоохоронної діяльності, покликаний зберігати та дбайливо використовувати унікальні й типові куточки природи. Миколаївська область відзначається значним різноманіттям природних умов, як наслідок тут сформувалася низка унікальних екосистем.

За ініціативою управління екології та природних ресурсів, облдержадміністрацією 07 липня 2015 року організовано святкування в с. Рибаківка Березанського району Миколаївської області. Допомогу у проведенні заходу надали ТОВ «МСП Ніка-Тера» та ТОВ СП «Нібулон».

У зустрічі взяли участь представники природного заповідника «Єланецький степ», національних природних парків «Бузький Гард» та «Білобережжя Святослава», регіональних ландшафтних парків «Гранітно-степове Побужжя», «Кінбурнська коса», «Приінгульський», «Тилігульский», Миколаївського зоопарку, управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації, департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації, державної екологічної інспекції України в Миколаївській області.

Протягом заходу були нагороджені Почесними грамотами Миколаївської облдержадміністрації найкращі спеціалісти природно-заповідної справи області.

Також було проведено круглий стіл з метою обговорення стану та проблемних питань у функціонуванні об’єктів природно-заповідного фонду, ознайомлення з провідним досвідом у створенні нових та розширенні існуючих природоохоронних територій.

Після круглого столу для учасників зустрічі було проведено екскурсію на острові Березань з метою ознайомлення з природними та історичними пам’ятками Миколаївщини.

Всі новини →