Department of ecology and natural resources. Mykolaiv region, Ukraine » News
Homepage News Message About Department

News

Нові регуляторні акти щодо вдосконалення природоохоронного законодавства в галузі поводження з відходами

02/12/2022

22 листопада 2022 року управління екології та природних ресурсів Миколаївської облвійськадміністрації взято участь в онлайн - консультаційній нараді з Міндовкілля щодо вирішення проблемних питань, які виникли під час розгляду проєктів постанов Кабінету Міністрів України про затвердження Порядку класифікації відходів, Національного переліку відходів та Порядку розроблення та затвердження регіональних планів управління відходами.

  Ці документи є вкрай необхідні для гармонізації процедури класифікації та управління відходами з європейськими вимогами, зокрема Рамкової Директиви від 19 листопада 2008 року № 2008/98/ЄС Європейського парламенту та Ради «Про відходи та скасування деяких директив».

  В ході наради, у режимі «запитання – відповідь» спеціалісти Міндовкілля надали роз’яснення та сформулювали  перелік питань, які необхідно доопрацювати для підвищення ефективності впровадження запропонованих регуляторних актів.

          Після відпрацювання отриманих зауважень Міндовкілля повторно направить проєкти постанов Кабінету Міністрів України на розгляд та обговорення до облвійськадміністрацій.

Всі новини →