Управление экологии и природных ресурсов. Николаевская область, Украина » Новости
Українська | Русский | English
Главная Про управление Новости Сообщение

Новости

Повідомлення щодо змін у законодавстві України

16/12/2022

До уваги розробників документів, у яких обгрунтовуються обсяги викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря, та суб'єктів гоcподарювання, які мають на своєму балансі або  користуванні потенційно небезпечні об’єкти!

Інструкцією про загальні вимоги до оформлення документів,  у яких обґрунтовуються обсяги викидів,  для отримання дозволу  на  викиди  забруднюючих  речовин  в  атмосферне  повітря стаціонарними джерелами для підприємств,  установ,  організацій та громадян-підприємців, що затверджена наказом Мінприроди від 09.03.2006  № 108 та зареєстрована в Мінюсті від               29 березня 2006  року №341/12215, передбачено розробку заходів  щодо охорони атмосферного повітря на випадок виникнення  надзвичайних  ситуацій техногенного та природного характеру, ліквідації наслідків забруднення атмосферного повітря для об'єктів, які згідно з законодавством уважаються об'єктами підвищеної  небезпеки (включені  до Державного реєстру об'єктів  підвищеної  небезпеки).

13.09.2022  втратила чинність постанова Кабінету Міністрів України від 11 липня 2002 р. № 956 “Про ідентифікацію та декларування безпеки об’єктів підвищеної небезпеки”.

Постановою Кабінету Міністрів України від 13 вересня 2022 р. № 1030 затверджено  Порядок ідентифікації об’єктів підвищеної небезпеки та ведення їх обліку. Цей Порядок визначає процедуру віднесення об’єктів, на яких розміщені установки, сховища (резервуари, посудини), трубопроводи, машини, агрегати, технологічне устаткування (обладнання), споруди або комплекс споруд, що розташовані в межах об’єкта на поверхні землі або під землею, в яких тимчасово або постійно використовується, переробляється, виготовляється, транспортується, зберігається одна або кілька небезпечних речовин, до об’єктів підвищеної небезпеки відповідного класу.

 Суб’єкт господарювання несе відповідальність згідно із законодавством за своєчасне, повне і достовірне проведення ідентифікації об’єктів підвищеної небезпеки.

Всі новини →