Управление экологии и природных ресурсов. Николаевская область, Украина » Новости
Українська | Русский | English
Главная Про управление Новости Сообщение

Новости

19 вересня – День народження Бернської конвенції

20/09/2019

 19 вересня – День народження Бернської конвенції - Конвенції про охорону дикої флори та фауни і природних середовищ існування в Європі! 40 років – такий відрізок часу європейські країни спільно працюють над збереженням природи!

З цього часу вдалося змінити політики, організувати спільні заходи для збереження вразливих і зникаючих видів, створити експертну мережу, провести багато інформаційних кампаній! Ще більше роботи попереду. Як кажуть, вирішуючи одну проблему – починаєш бачити їх комплекс.

Колектив Секретаріату Бернської конвенції підготував інформацію про те, що вдалося зробити за ці 40 років:
https://bernconvention40years.com/?fbclid=IwAR0s1-VWOzTu2BYUAjXxuePaRDrm0TSvrVaQZUqqRPBEEoTQmEjdseKeJHI#40-Years-of-the-Bern-Convention

За 40 років дії Бернської конвенції навколо захисту природної спадщини було консолідовано зусилля урядів держав-учасників, громадських організацій,  соціальних установ,  окремих громадян. Окрім іншого, створення Смарагдової мережі Європи було ініційовано та координується Бернською конвенцією. 18 листопада 2016 року Постійний комітет Бернської конвенції затвердив перелік територій Смарагдової мережі, який для України включає 271 територію.

 

У поточному році управлінням екології та природних ресурсів Миколаївської облдержадміністрації організовано виконання заходу щодо інвентаризації на території Миколаївської області видів флори, занесених до Червоної книги України та додатків Бернської конвенції. 

Всі новини →