Управление экологии и природных ресурсов. Николаевская область, Украина » Новости
Українська | Русский | English
Главная Про управление Новости Сообщение

Новости

Звіт управління щодо аналітичної інформації про соціально-економічний розвиток області за вересень 2016 року

20/10/2016

Управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації здійснює аналіз виконання природоохоронних заходів, передбачених до виконання Програмою охорони довкілля та раціонального природокористування Миколаївської області на 2011-2015 роки (далі - Програма), затвердженою рішенням обласної ради №3 від 24.06.2011 (продовжено на період до 2018 року рішенням облради від 11.03.2016 № 7).

 

Відповідно до розділу 4 «Механізм реалізації Програми» система моніторингу виконання Програми базується на річних звітах відповідальних виконавців Програми.

Іншим шляхом аналізу здійснення природоохоронних заходів, спрямованих на поліпшення екологічної ситуації в регіоні є діяльність підприємств в межах природоохоронного законодавства, яка регулюється дозвільною системою. Протягом вересня 2016 року розглянуто 36 пакетів документації щодо видачі дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами, з яких видано 26 дозволів, 10 пакетів документів повернено на доопрацювання. Розглянуто 21 пакет документів щодо отримання дозволів на спецводокористування, з яких видано 10 дозволів, 11 повернено на доопрацювання.

З набуттям чинності 26.04.2014 Закону України від 09.04.2014 № 1193-VII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скорочення кількості документів дозвільного характеру», змінено процедуру та перелік документації стосовно видачі дозволів на розміщення відходів і скасовано ліміти на утворення та розміщення відходів

Відповідно до змін, внесених зазначеним вище законом до Закону України «Про відходи», суб’єкти господарської діяльності у сфері поводження з відходами зобов’язані мати дозвіл на здійснення операцій у сфері поводження з відходами, крім суб’єктів господарювання, діяльність яких призводить виключно до утворення відходів, для яких Пзув не перевищує 1000.

Форму і порядок видачі дозволу на здійснення операцій у сфері поводження з відходами, а також вичерпний перелік документів, які суб'єкту господарювання необхідно подати для його одержання, на даний час не затверджено.

Після прийняття Кабінетом Міністрів України нормативно-правових актів  у сфері поводження з відходами у відповідності з вищезгаданим Законом управління екології та природних ресурсів Миколаївської облдержадміністрації розпочне розгляд дозвільних документів.

Суб’єкти господарської діяльності у сфері поводження з відходами  для яких загальний показник утворення відходів (Пзув) не перевищує 1000 у.о. зобов’язані щороку подавати декларацію про  відходи за встановленою формою через центри надання адміністративних послуг до управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації. Протягом вересня через електронну систему здійснення дозвільних процедур у сфері поводження з відходами зареєстровано 14 декларацій про утворення відходів на 2016 рік, 11 повернуто на доопрацювання, 5 знаходяться на розгляді.

 За результатами аналітичного опрацювання матеріалів оцінки впливу на навколишнє середовище діяльності суб’єктів господарювання надано позитивні висновки державної екологічної експертизи  по таких об’єктах:

ТОВ «Кінбурн Аква» по розділу ОВНС « Свердловин адля водопостачання с. Ракове, по вул. Кузнечна 21-а, с.Ракове Вознесеньского району Миколаївської області»;

ТОВ «Чорноморський шовковий шлях» по розділу ОВНС «Розширення складу наливних вантажів рослинної сировини зі збільшенням ємності до 40,9 тис.м3, по вул. Набережній, с. Галіцінове, Жовтневого району Миколаївської області»;

ПП «Бурвод»  по розділу ОВНС «Коригучання робочого проекту «Доопрацювання Кінецпільського родовища чарконітів»;

ВАТ «Первомайський кар'єр «Граніт» по розділу ОВНС «Подальша розробка Болеславчиського родовища гранітів в межах земельного відводу (кар'єр першої черги) в Первомайському районі Миколаївської області»;

ТОВ «Южная стівідорінг компані лімітеді» по розділу ОВНС «Перевантаження зернових, олійних вантажів та продуктів їх переробки ТОВ «Южная стівідорінг компані лімітеді»;

Всі новини →