Управление экологии и природных ресурсов. Николаевская область, Украина » Новости
Українська | Русский | English
Главная Про управление Новости Сообщение

Новости

Фінансова підтримка Євросоюзу щодо реалізації природоохоронних заходів в Україні.

06/02/2023

2022 року Урядом підписано та ратифіковано Угоду про приєднання України до європейської природоохоронної Програми ЄС LIFE.

Програма LIFE – це фінансовий інструмент ЄС, спрямований виключно на захист довкілля та кліматичні дії. Програма розрахована на 2021-2027 роки із загальним бюджетом 5,4 млрд євро.

Мета Програми – відновлення та покращення якості компонентів довкілля, в тому числі повітря, води та ґрунту, а також збереження біорізноманіття та подолання деградації природних екосистем.

Напрями Програми LIFE:

екологічний: охорона природи та біорізноманіття, циркулярна економіка та якість життя;

кліматичний: запобігання та адаптація до змін клімату, перехід до альтернативних джерел енергії.

Протягом 2022 року країнами – учасниками Програми подано на участь у конкурсі щодо фінансування понад 750 проєктів, з яких біля 60 проєктів підготовлено конкурсантами з України.

Оскільки Програму LIFE розраховано на період 2021-2027 роки, є можливість завчасно підготуватись до подання проектів на майбутні конкурси Програми.

Основною вимогою до проектів є необхідність застосування екоінноваційні методів і підходів, сприяння кращим практикам, відповідність стратегії та законодавству ЄС. Вітається можливість розгортання та масштабування вдалих рішень на національному та регіональних рівнях. Проєкти повинні сприяти розробленню політик і розвитку законодавства, проведенню їх моніторингу та виконанню.

Про оголошення конкурсів Програми на 2023 рік буде повідомлено додатково.

Координацію програми LIFE здійснює Європейське виконавче агентство з питань клімату «CINEA», системою діяльності якого є підтримка зацікавлених сторін у реалізації Green Deal за допомогою високоякісного управління програми, за адресами електронної пошти: cinea-LIFE-enquiries@ec.europa.eu або CSNEA-LIFE-CET@ec.europa.eu.

Всі новини →