Управління екології та природних ресурсів. Миколаївська область, Україна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Про управління Повідомлення Новини

Новини

Результати брифінгу міністра охорони здоров'я Максима Степанова за 27 серпня:

27/08/2020

 ▪️ За минулу добу захворіли 1974 особи, з них 65 дітей та 137 медпрацівників. Госпіталізовано 453 особи. В Україні зафіксовано 49 летальних випадків, і це антирекорд смертності за весь період карантину. Одужали 763 пацієнти. Загалом за минулу добу здійснено 41 294 тестування, з них 20 730 досліджень методом ПЛР і 20 564 – методом ІФА.

 

▪️ Найбільшу кількість випадків зареєстровано в місті Києві (220), Харківській (218), Львівській (203), Одеській (185), Івано-Франківській (164), Чернівецькій (159) та Тернопільській (141) областях.
 

▪️ Уряд подовжив адаптивний карантин до 31 жовтня.
 

▪️ У зв’язку з різким зростанням кількості нових випадків коронавірусної хвороби у країні буде посилено обмежувальні заходи. В усіх регіонах, у тому числі із “зеленим” рівнем епідемічної небезпеки, буде заборонено проведення дискотек, роботу нічних клубів, діяльність закладів громадського харчування з організацією дозвілля, а також концерти, крім тих, що проводяться закладами культури.
 

▪️ За рішенням уряду, органам місцевого самоврядування надано доступ до даних електронного сервісу “Дій вдома” для контролю осіб, які підлягають самоізоляції, та осіб, які порушили правила карантину.
 

▪️ З 1 вересня навчання почнеться в усіх школах України, за винятком навчальних закладів у регіонах з “червоним” рівнем епідеміологічної небезпеки. У регіонах із “зеленим” та “жовтим” рівнем епідеміологічної небезпеки в класах вчителі за умови дотримання дистанції можуть працювати без маски. Вчителям у регіонах з “помаранчевим” рівнем епіднебезпеки рекомендовано використовувати прозорі захисні щитки. Учні 1-4 класів можуть перебувати на території навчального закладу без маски або респіратора.
 

▪️ У школах запроваджено обов'язковий температурний скринінг для вчителів, використання антисептиків на вході, рекомендовано ретельне миття рук усіма учасниками освітнього процесу після кожного уроку.
 

▪️ МОЗ рекомендує максимально обмежити пересування учнів між навчальними класами, використовувати всі входи й виходи та розробити спеціальні маршрути для уникнення скупчень дітей. Також рекомендовано проводити уроки з інтервалом у 15 хвилин.
 

▪️ Учні, в яких під час навчання виявили ознаки захворювання, мають надіти маску та бути ізольованими в окреме приміщення. Після цього школа інформує батьків і приймається узгоджене рішення про транспортування дитини у медичний заклад. Приміщення, де перебував хворий, має бути провітрене та ретельно продезинфіковане. Якщо у класі підтверджено захворювання на коронавірусну інфекцію в одного із учнів, всі діти мають пройти самоізоляцію. Таке рішення приймає епідеміолог на основі епідеміологічного дослідження.
 

▪️ У шкільних їдальнях заборонено організовувати харчування дітей за принципом "шведського столу" та самообслуговування. Навчальний заклад повинен скласти графік харчування та організувати дистанцію у 1,5 метра між столами. За столом водночас має перебувати не більше чотирьох учнів.
 

▪️ Усі працівники їдалень повинні працювати в захисних масках і одноразових рукавичках. Касири та працівники, які видають страви, зобов'язані використовувати захисні окуляри або щитки. Адміністрація навчального закладу повинна скласти розклад харчування для різних класів, щоб уникнути скупчень у приміщенні.

Всі новини →