Управління екології та природних ресурсів. Миколаївська область, Україна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Про управління Повідомлення Новини

Новини

Результати брифінгу міністра охорони здоров’я Максима Степанова за 25 серпня:

26/08/2020

 ▪️ За минулу добу захворіло 1658 осіб, з них 95 дітей та 73 медпрацівники. Госпіталізовано 296 осіб. За останню добу в Україні зафіксовано 25 летальних випадків, одужали 346 осіб. Загалом за добу здійснено 13 426 тестувань, з них 10 855 досліджень методом ПЛР і 2571 — методом ІФА.

 

▪️ Найбільшу кількість випадків зареєстровано у Чернівецькій (204), Івано-Франківській (179), Харківській (173), Тернопільській (158), Львівській (136) областях, у місті Києві (130) та в Одеській (112) області.
 

▪️ МОЗ змінило протиепідемічні заходи для закладів освіти під час навчального року, зокрема:

для учнів 1 – 4 класів вхід та пересування приміщеннями закладу освіти дозволяється без використання захисної маски або респіратора;
у регіонах з «помаранчевим» рівнем епідемічної небезпеки педагогам у процесі викладання навчальної дисципліни рекомендовано використання захисних щитків, в «зелених» та «жовтих» зонах у класі вчителі можуть бути без маски за умови дотримання дистанції;
допуск учителів на роботу – тільки після термометрії;
у разі підтвердження випадку коронавірусної хвороби COVID-19 в одного з учнів усі інші учні групи/класу визнаються такими, що потребують самоізоляції;
дозатори для антисептиків – тільки на вході в заклад, у подальшому – рекомендація мити руки з милом перед уроками.
Всі правила в доступній формі з протоколами й рекомендаціями будуть викладені на сайті МОЗ.
 

▪️ Одною зі складових реформ системи охорони здоров’я в Україні має бути справедлива заробітна плата. З ініціативи МОЗ підвищено тариф для медиків екстреної медичної допомоги і встановлено доплати водіям машин швидкої допомоги з 1 вересня і до кінця року - це перший крок реформування системи оплати праці медиків. Починаючи с 1 січня заробітна плата медичних працівників має збільшитись радикально, адже надавати кваліфіковану допомогу може працівник тільки з конкурентною заробітною платою.
 

▪️ Умовами адаптивного карантину МОЗ створило максимально зручну систему у плані поєднання та балансу бізнесу, звичайного життя та здоров’я. Для з’ясування ситуації з дотриманням карантинних правил на місцях сформовано мобільні бригади, які перевірять дотримання вимог карантину в регіонах з «помаранчевим» та «червоним» рівнем епідемічної небезпеки.
 

▪️ Обов’язковими медичні огляди вважаються для 4-го та 9-го класів. Медогляди дітей решти класів проводяться самостійно сімейним лікарем.
 

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я України.

https://www.mk.gov.ua/ua/news/?id=86920

Всі новини →