Управління екології та природних ресурсів. Миколаївська область, Україна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Про управління Повідомлення Новини

Новини

Голови об’єднаних територіальних громад області запрошуються до участі у навчальній програмі з екології

06/02/2020

Координаційна рада Громадської Організації «Асоціація громадських радників України» (далі - КР ГО «АГРУ») звертається з пропозицією розглянути питання щодо започаткування комплексної навчальної програми з екології для територіальних громад України.

 
Досвід діяльності громадських організацій та спеціалістів підтверджує той факт, що рівень компетенції фахівців органів місцевого самоврядування (далі - ОМС), які опікуються питаннями захисту довкілля на місцях, залишається досить низьким і не дає можливості якісно та своєчасно вирішувати локальні екологічні проблеми, саме тому КР ГО «АГРУ» ініціює розробку навчальної програми, яка покликана консолідувати зусилля багатьох експертів у галузі екології заради підвищення рівня спроможності громад вирішувати різні за складністю завдання щодо захисту довкілля.
 
В рамках реалізації програми передбачена можливість проведення навчальних семінарів для посадових осіб, які відповідальні за стан охорони навколишнього середовища на рівні громад. Учасники заходів зможуть отримати сертифіката державного зразка, які свідчитимуть про підвищення кваліфікації.
 
Для досягнення цієї мети будуть підключені Державна екологічна інспекція та Професійна асоціація екологів України, КР ГО «АГРУ» гарантує, що дана програма допоможе досягти потрібних практичних результатів, у тому числі за рахунок максимального охоплення респондентів від міст, селищ, сіл та об’єднаних територіальних громад України. Отримана від представників ОМС інформація стане базисом для формування змістовної частини програми, яка відповідатиме реальним очікуванням та потребам громад. Координаційна рада Громадської Організації «Асоціація громадських радників України» впевнена, що подібне дослідження запиту фахівців на навчання і підтримка програми також сприятиме всебічному вивченню Мінекоенерго ситуації на місцях та підвищенню іміджу органу.
 
Враховуючи все вищезазначене, Координаційна рада Громадської Організації «Асоціація громадських радників України» звертається з проханням підтримати ініціативу щодо розробки навчальної програми та сприяти у розповсюдженні, як такого, що має повноваження у галузі охорони навколишнього природного середовища, опитувальника для заповнення представниками ОМС у зазначений термін. Термін отримання останньої відповіді на опитувальник — 14.02.2020 (23:59).
 
Даний проєкт передбачається реалізувати коштом донорських організацій з можливістю співфінансування за рахунок держзамовлення.
 
Відповідальна особа від ГО «АГРУ» за співпрацю громадська радниця Євгенія Резнікова, тел. 050-971-0018, reznikoval904@gmail.com
 
Миколаївська обласна державна адміністрація завжди підтримує ініціативи громадських організацій, які мають за мету впровадження всебічного розвитку територіальних громад України та області.

Всі новини →