Управління екології та природних ресурсів. Миколаївська область, Україна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Про управління Повідомлення Новини

Новини

Олексій Оржель окреслив пріоритети діяльності новоствореного Міністерства

04/09/2019

 2 вересня Міністр енергетики та захисту довкілля Олексій Оржель прокоментував, як відбуватиметься об'єднання міністерств та пояснив пріоритети діяльності новоствореного Міністерства.

«Основна мета об'єднання двох міністерств - забезпечити комплексний підхід до державної політики у сфері використання природних ресурсів та енергії та сформувати єдину державну політику щодо подолання негативних наслідків глобальної зміни клімату. Такий підхід наразі є загальноприйнятим у європейській та світовій практиці, зокрема у таких країнах ЄС, як Франція, Данія, Греція, Португалія, а також в Австралії”, - коментує рішення Олексій Оржель.

Міністр наголосив, що засобом подолання енергетичної бідності є економічне зростання та енергоефективність, а в програмі діяльності Уряду є плани щодо збільшення обсягів відновлюваної енергетики, нарощування видобутку власних енергоносіїв.

«Ми підтримуємо розвиток відновлюваної енергетики і з погляду інвестицій та зменшення шкідливого впливу на довкілля. Ми повинні зрозуміти,  які енерговтрати відбуваються в процесі споживання, і відтак -  створити комплексну урядову програму максимальної енергетичної та екологічної ефективності. Для очолюваного мною Міністерства зростання економіки є також пріоритетом з акцентом на енергоефективність на рівні інфраструктури. Це є способом подолання енергетичної бідності», - зазначив Олексій Оржель.

Також Міністр розповів щодо майбутніх поставок газу на територію України із Польщі, зокрема з балтійських морських терміналів прийому зрідженого газу.  

«У нас була домовленість із польською стороною щодо забезпечення можливості інтерконектора, а також проведення усіх необхідних для цього робіт з обох сторін.

Наступна робота проводитиметься на рівні експертних груп. Якщо інтерконектор почне функціонувати, ми обережно оцінюємо обсяг постачання газу в Україну в рамках 1 мільярда кубометрів. Однак, зважаючи на плани Польщі щодо збільшення потужностей терміналу в Свіноустьє та будівництво терміналу в Ґданську, вже у найближчому майбутньому ми можемо розраховувати на значне збільшення обсягів газу, який може бути запропонований на ринку України зі сторони Польщі, що у свою чергу забезпечить повне завантаження транзитних потужностей», - повідомив О. Оржель.

Відео прес-конференції можна переглянути за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=vuNHWxyCQVo

https://www.kmu.gov.ua/ua/news/novopriznachenij-ministr-energetiki-ta-zahistu-dovkillya-oleksij-orzhel-poyasniv-yak-pracyuvatime-nove-ministerstvo

 

Джерело інформації: https://menr.gov.ua/news/33729.html

Всі новини →