Управління екології та природних ресурсів. Миколаївська область, Україна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Про управління Повідомлення Новини

Новини

3 липня - День без поліетилену #ЗвільнисьВідПластику

02/07/2019

 Людина не може жити тільки без кисню. Без решти речей - може. 

Думаю, що один день без поліетиленових пакетів українці зможуть прожити без втрат та психологічних травм:) Я як міністр екології закликаю зробити це 3 липня у Міжнародний день відмови від поліетиленових пакетів (International Plastic Bag-Free Day). 

Щоб мій заклик не залишився просто хорошою пропозицією, ми разом із Програмою розвитку ООН, міжфракційним об'єднанням депутатів "Зелена енергія змін" та Zero Waste Alliance Ukraine вирішили в цей день провести загальноукраїнську акцію «День без поліетилену». 

Це означає, що цього дня ви повинні спробувати обійтися без пластикових пакетів. Їм давно є прекрасні альтернативи у вигляди екоторбинок, паперових пакетів, зроблених власноруч сіток - названих у народі "авоськами". Насправді альтернатив багато. Тут все залежить від вашої фантазії.

Отож, 3 липня ми пропонуємо спробувати добу пожити без пластику всім:

♻️ закладам торгівлі та послуг, супермаркетів, магазинів, ринків тощо (листи-запрошення приєднатися до акції вже за мої підписом розіслано великим загальноукраїнським мережам торгівлі)

♻️ українцям, хто хоче бути відповідальним та турбуватися про довкілля


Для чого?

♻️ разом формувати нову екологічну поведінку

♻️ спробувати у повсякденному житті застосувати модель поведінки, притаманну для жителів ЄС (сподіваюся, ми туди все ще прагнемо?:)

♻️ привернути увагу до проблеми надмірного споживання одноразових пластикових виробів та, як наслідок, непоправного забруднення довкілля пластиковими відходами.

♻️ сприяти популяризації доступних екологічних рішень на заміну пластику серед споживачів торговельних мереж, супермаркетів та магазинів роздрібної торгівлі.

Що це дасть?

♻️У перше чергу, колективний досвід. Дякую тим мережам та активістам, хто вже зробив подібні акції стилем повсякденного життя.

♻️ Зменшить кількість пластику. З його обсягами у довкіллі є глобальні проблеми. Цифри вражаючі. Не буду ними зараз перевантажувати. 

Чого чекаю від кожного з вас особисто?

♻️ Активності

♻️ Бажання йти на експеримент

♻️ Поваги один до одного і довкілля

Долучайтеся!!!

Заповнити реєстраційну форму ТУТ: http://bit.ly/PBFD4business. слідкувати за новинами акції у мережі Facebook ТУТ: http://bit.ly/NoPlasticUA.

Всі новини →