Управління екології та природних ресурсів. Миколаївська область, Україна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Про управління Повідомлення Новини

Новини

Фотоконкурс для профілювання стійкого продовольства, енергії та мобільності

01/04/2019

Фотоконкурс для профілювання стійкого продовольства, енергії та мобільності

Шляхи створення та споживання продукції, енергії та руху людей і товарів мають вплив на довкілля, клімат та здоров’я. Новий фотоконкурс Європейської агенції  охорони довкілля (далі  - ЄАОД) «Ваше стійке» запрошує європейців надсилати фото викликів та можливостей для надання більшої стійкості продуктам, енергії та мобільності.

Фотоконкурс ЄАОД «Ваше стійке» спрямовано на залучення європейських жителів відповідати на вплив з боку довкілля та клімату на продукцію, енергію та рухливість. Це ваш шанс проявити свій талант як фотографа та зазначити свою думку у соціальному обговоренні щодо перетворення нашого суспільства на більш стійке.

Для прийняття участі необхідно надіслати кращі ваші фото до 15 травня 2019 року за такими трьома темами:

1.     Стійке продовольство

Ви можете відобразити, як виглядає стійкий продукт або який він не має бути? Які рішення необхідно прийняти для того, щоб наша продовольча система стала більш стійкою?

2.     Стійка енергія

Ми використовуємо енергію для всього, починаючи з опалення наших будинків та виробництва продукції, що рухається та зарядженням наших мобільних телефонів. Ви можете показати, як представляєте нашу залежність від енергії або яким чином ми можемо продукувати енергію без негативного впливу на довкілля або клімат? Що зупиняє нас?

3.     Стійка мобільність (рухливість)

Ми ходимо до школи, на роботу, відвідуємо родичів і друзів та їздимо у відпустку відкривати нові місця. Також ми перевозимо речі, які споживаємо. Ви можете відобразити на знімку виклики та можливості для стійкої мобільності від ефективних двигунів компактних міст до екологічних видів палива? 

Конкурс відкритий для  країн-членів ЄАОД та країн Західних Балкан. Всі учасники повинні досягти 18 річного віку. Дізнатися більше про правила конкурсу та участь у «Ваше стійке» можна на сторінці конкурсу.

Переможці з трьох тем конкурсу отримають грошовий приз 1000 EUR кожний. ЄАОД також приготувало спеціальний Молодіжний Приз за краще фото, надіслане молодою особою.  Премія «Вибір суспільства» буде присуджена шляхом онлайн-голосування серед всіх фіналістів. 

ЄАОД оголосить переможців у червні 2019 року.

 https://www.eea.europa.eu/highlights/photo-competition-to-profile-sustainable

Переклад з англійської: Є. Жарікова - головний спеціаліст відділу регуляторної та дозвільної діяльності

 

 

Всі новини →