Управління екології та природних ресурсів. Миколаївська область, Україна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Про управління Повідомлення Новини

Новини

22 травня - Міжнародний день біорізноманіття

22/05/2017

У 2000 році на честь прийняття 22 травня 1992 року Конвенції про біорізноманіття Генеральна Асамблея ООН проголосила 22 травня Міжнародним днем біорізноманіття. Головне завдання цього дня – привернути увагу до проблем зникнення на Землі багатьох представників флори та фауни.

Тема цьогорічного Міжнародного дня біорізноманіття - «Біорізноманіття для сталого розвитку» - обрана з метою зосередження зусиль міжнародного співтовариства для встановлення Цілей сталого розвитку як складової Порядку денного ООН з розвитку на період після 2015 року на 2015 – 2030 роки та визнання значимості біорізноманіття для досягнення сталого  розвитку.

Наше життя тісно переплітається з біорізноманіттям планети, як основи життя на Землі та добробуту людини. Економіка залежать від біорізноманіття та екосистемних функцій і послуг.

Біорізноманіття та екосистеми забезпечують нас найнеобхіднішим для здоров'я - чистим повітрям, чистою водою і продовольством. Біорізноманіття є фундаментом духовного і фізичного здоров’я будь-якої нації.

У Стратегічному плані зі збереження і сталого використання біорізноманіття на 2011-2020 роки (м. Нагоя, Японія, 2010), збереження і стале використання біорізноманіття розглядаються як одна з можливостей для досягнення сталого розвитку.

Міжнародний день біорізноманіття -  це ще одна нагода звернути увагу широкої спільноти на актуальні проблеми збереження біорізноманіття, визначення його ролі у нашому повсякденному житті.

Відзначення Міжнародного дня біорізноманіття у всьому світі сприяє підвищенню поінформованості суспільства про роль біорізноманіття для добробуту людини та вжиття необхідних дій для його збереження.

 

Всі новини →