Управління екології та природних ресурсів. Миколаївська область, Україна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Про управління Повідомлення Новини

Новини

День довкілля — свято України

14/04/2017

День довкілля — свято України. Відзначається щорічно в третю суботу квітня.Основною метою святкування Дня довкілля є привернення уваги людей до проблем збереження навколишнього природного середовища шляхом залучення громадськості до акцій з впорядкування території населених пунктів, озеленення парків, скверів, проведення еколого-просвітницьких заходів у школах та інших освітніх установах.

Всесвітній День Довкілля – це подія з різноманітними акціями по всій Землі: вуличні ралі, велосипедні паради, зелені концерти,конкурси творів та плакатів у школах, висадка дерев, а також прибирання територій та збір сміття.

В Україні до Дня довкілля традиційно здійснюється висадка дерев, створення квітників та газонів, боротьба із стихійними сміттєзвалищами, прибирання від сміття зелених зон та території парків і скверів, проведення інформаційних та освітніх екологічних заходів.

Святкування цього Дня розраховане на те, щоб привнести людський чинник в питання охорони довкілля і дати всім вирішенню екологічних проблем і сприяти розумінню того, що основною рушійною силою зміни підходів до природоохоронних питань є саме громади та громадська думка.

Підвищення екологічної свідомості суспільства засвідчує необхідність робити серйозні, принципові кроки в напрямі збереження довкілля, а не просто декларувати чергові принципи. Екологічні проблеми – це проблеми, що стосуються кожного жителя і України, і всієї Землі, і вирішувати їх необхідно також спільними зусиллями.

Також звертаємо Вашу увагу на те, що наступної суботи 22 квітня 2017 року на території області буде проведено захід з благоустрою населених пунктів в межах щорічної акції «За чисте довкілля».

Всі новини →