Управління екології та природних ресурсів. Миколаївська область, Україна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Про управління Повідомлення Новини

Новини

До уваги розробників документів, у яких обгрунтовуються обсяги викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря, та суб'єктів гоcподарювання, які мають намір отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами!

18/01/2024

Відповідно до статті 11 Закону України «Про охорону атмосферного повітря»  Кабінетом Міністрів України встановлюється порядок проведення робіт, пов’язаних з видачею дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами, обліку суб’єктів господарювання, які отримали такі дозволи на викиди.

Постановою Кабінету Міністрів України від 24 січня  2023 року № 63 внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від  13 березня 2002 року № 302, якою затверджено Порядок проведення робіт, пов’язаних з видачею дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами, обліку суб’єктів господарювання, які отримали такі дозволи (далі  - Порядок).

Цей Порядок встановлює єдиний механізм проведення робіт, пов’язаних з видачею, відмовою у видачі, анулюванням, переоформленням, зупиненням і поновленням дії дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами (далі  - дозвіл на викиди).

Відповідно до п. 5 Порядку дозвіл на викиди видається суб’єкту господарювання після отримання висновку з оцінки впливу на довкілля, в якому визначено допустимість провадження планованої діяльності, яка відповідно до Закону України “Про оцінку впливу на довкілля” підлягає оцінці впливу на довкілля та визначає екологічні умови її провадження.

Відповідно до п. 6 Порядку дозвіл на викиди суб’єкту господарювання видається дозвільним органом за наявності висновку територіального органу Держпродспоживслужби щодо можливості видачі дозволу на викиди, виданого суб’єкту господарювання, об’єкт якого належить до другої та третьої групи.

Відповідно до ст. 11 Закону України «Про охорону атмосферного повітря» та п. 7 Порядку  у разі зміни параметрів джерел викидів, їх кількості, кількісного та якісного складу забруднюючих речовин, впровадження заходів щодо скорочення викидів до зазначених дозволів вносяться зміни шляхом отримання нового дозволу на викиди з урахуванням змін, що сталися на об’єкті.

 

Звертаємо Вашу увагу, що відповідно до ст. 11 Закону України «Про охорону атмосферного повітря» та п. 6 Порядку дозвіл на викиди видається на об’єкт. Значення термінів, що вживаються у Порядку, визначені ст. 2 Закону України «Про охорону атмосферного повітря»  та п. 2 Порядку.

Всі новини →