Управління екології та природних ресурсів. Миколаївська область, Україна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Про управління Повідомлення Новини

Новини

Минулого тижня відбулися регіональні консультації по Миколаївській області щодо договору про співпрацю між Україною та ООН

30/11/2023

 

У зустрічі взяли участь представники агентств ООН, структурних підрозділів обласної адміністрації, територіальних громад, громадянського суспільства, вищих навчальних закладів.

Привітав учасників менеджер програми ООН з відновлення та розбудови миру Нільс Крістенсен. Заступник начальника обласної військової адміністрації Микола Марінов доповів про пріоритети розвитку Миколаївської області, потреби та плани відновлення.

Кожна з агенцій ООН (FAO, UNDP, IOM, UNHCR, UNICEF, UNOPS, WFP) коротко представила поточний портфель для Миколаївської області та плани відновлення до 2024 року та надалі. В форматі групових дискусій учасники консультацій обговорили проблем, плани відновлення та потреби Миколаївської області у стратегічних пріоритетах: людський капітал та демографічна ситуація; інклюзивне економічне зростання; мир, правосуддя та сильні інституції; довкілля.

В обговорені питань охорони довкілля взяли участь представники управління екології та природних ресурсів ОВА, регіонального офісу водних ресурсів у Миколаївській області, управління каналів річки Інгулець, Південного лісового офісу ДСЛП «Ліси України», головного управління ДСНС у Миколаївській області, державної екологічної інспекції Південно-Західного округу.

Визначені такі екологічні проблеми щодо відновлення та розвитку регіону:

- небезпечність природних екосистем;

- моніторинг стану навколишнього середовища;

- маловодність річок, в тому числі малих річок;

- шкода, що заподіяна природним екосистемам в наслідок збройної агресії;

- поводження з відходами руйнувань.

Під час обговорення проаналізовані можливі шляхи вирішення екологічних проблем та визначені основні потреби для їх реалазації.

 

Всі новини →