Управління екології та природних ресурсів. Миколаївська область, Україна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Про управління Повідомлення Новини

Новини

На території Миколаївської обсерваторії у м. Миколаїв проектується парк-пам’ятка садово-паркового мистецтва

07/11/2023

На території виявлено 5 видів судинних рослин, що охороняються, з них: 4 види включених до Червоної книги України: часник савранський, бурачок савранський, ковила дніпровська, рястка Буше та 1 вид до Регіонального червоного списку Миколаївської області – юринея Пачоського.

Тут зростає угруповання формації ковили дніпровської, включене до Зеленої книги України.

Частина території належить до оселища Резолюції № 4 Бернської конвенції (Е 1.9 Незімкнені несередземноморські сухі кислі та нейтральні трав’яні угруповання, у тому числі континентальні трав’яні угруповання на дюнах) та Європейського Червоного списку біотопів: біотоп Е 1.1а Панонські та понтичні піщані степи.

На сьогодні псамофітні степи на території обсерваторії залишились фактично єдиною ділянокою цілинних степів в центральній частині міста Миколаїв. Їх збереженю сприяло те, що вони розташовані на закритій території державної установи.

Більше про рослинний покрив у статті Мойсієнко І.І., Величко Н.С., Скобель Н.О., Щепелєва О.В., Мац Д.А. Рослинний покрив проектованого парку-пам'тки садово-паркового мистецтва "Миколаївська обсерваторія" (Україна).

Посилання на статтю:

https://drive.google.com/drive/folders/1zgFrTSCu2DY5Z8PBvkyod5p2Y9qu9yKf?fbclid=IwAR1QpiC-Pl61X4F4PpEOCAT6SScmWhUkNVpAiYL9FNWkHQ8zcPmEiC8X4II

Всі новини →