Управління екології та природних ресурсів. Миколаївська область, Україна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Про управління Повідомлення Новини

Новини

На Миколаївщині реалізується програма Міжнародної матеріально-технічної допомоги для відновлення особливо цінних природних об’єктів

05/10/2023

З метою захисту і відтворення природних екосистем Миколаївської області Європейський Союз спільно з Програмою розвитку ООН (ПРООН) в Україні надає Миколаївській обласній військової адміністрації матеріально-технічну допомогу задля відновлення постраждалих територій, зокрема, особливо цінних земель природно-заповідного фонду.

Другу партію допомоги отримано 25-26 вересня 2023 року, а саме:

металодетектор Vallon VMW1_Underwater використовується для виявлення мін, саморобних вибухових пристроїв і боєприпасів, що не вибухнули, для використання під водою на глибині до 30 м;

підводний апарат з дистанційним керуванням (ROV/дрон) для підводної зйомки, інспекції підводних комунікацій та споруд, аварійно-рятувальних робіт;

фотометри eXtract Micro 20w набором реагентів для визначення майже 20 показників у прісній та солоній воді.

Зазначимо, що спеціалісти вже пройшли навчання по роботі з вищенаведеним обладнанням.

У межах цієї співпраці також заплановано низку заходів у Миколаївській області, які допоможуть місцевій владі та громадам оцінити забруднення пошкоджених ґрунтів і розробити план реабілітації та рекультивації з використанням найкращих доступних практик і методологій.

Довідково:

На початку липня поточного року управління екології та природних ресурсів Миколаївської ОВА отримало металодетектор Vallon VMC1 та квадрокоптер із мультиспектральною камерою для впровадження заходів із відновлення територій ПЗФ, що постраждали внаслідок бойових дій.

Натепер металодетектор Vallon VMC1 вже використовується підрозділами ДСНС для розмінування території Миколаївської області. Мультиспектральний квадрокоптер незабаром використовуватиметься міжнародною групою експертів для визначення забруднення та заходів з відновлення територій Миколаївської області.

Обладнання закуплено й доставлено ПРООН в Україні в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру (UN RPP) реалізують чотири агентства ООН: ПРООН, Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують одинадцять міжнародних партнерів: ЄС, Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Канади, Данії, Німеччини, Японії, Нідерландів, Польщі, Швеції і Швейцарії.

Всі новини →