Управління екології та природних ресурсів. Миколаївська область, Україна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Про управління Повідомлення Новини

Новини

До уваги суб’єктів господарювання! Інформація про зміни у законодавстві щодо процедури видачі дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами

02/10/2023

01.10.2023 набрали чинність зміни до Закону України «Про охорону атмосферного повітря», які ініційовані змінами, що внесені 2022 року до Закону України «Про систему громадського здоров’я» (розділ ІХ Прикінцеві та перехідні положення, пункт 16).

Зокрема змін зазнала стаття 11 Закону України «Про охорону атмосферного повітря», якою регламентована процедура регулювання викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря. За новою редакцією статті територіальні органи центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері санітарного та епідеміологічного благополуччя населення (Держпродспоживслужба) не здійснюють погодження дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, що видається обласними державними адміністраціями суб’єктам господарювання.

До того ж, інформуємо, що аналогічних змін, пов’язаних із виключенням  погодження центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері санітарного та епідеміологічного благополуччя населення, зазнали нові редакції статей 14, 19 та 23 Закону України «Про охорону атмосферного повітря».

Всі новини →