Управление экологии и природных ресурсов. Николаевская область, Украина » Новости
Українська | Русский | English
Главная Про управление Новости Сообщение

Новости

Робоча нарада з питань протидії незаконній вирубці лісу на території Миколаївської області

10/01/2020

 10 січня 2020 року під головуванням голови облдержадміністрації Олександра Стадніка відбулася робоча нарада з питань протидії незаконній вирубці лісу на території Миколаївської області (сесійна зала Миколаївської обласної ради, м. Миколаїв, вул. Адміральська, 22).

Учасники наради – представники Миколаївського обласного управління лісового та мисливського господарства, управління екології та природних ресурсів Миколаївської облдержадміністрації, Державної екологічної інспекції у Миколаївській області,  Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області, Головного управління Національної поліції в Миколаївській області, патрульної поліції Миколаївської області, прокуратури Миколаївської області, голови райдержадміністрацій та об’єднаних територіальних громад, депутати обласної ради, у т.ч. члени постійної комісії обласної ради з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів, ЗМІ та ін.

Питання посилення контролю за використанням та охороною лісів, у тому числі вжиття заходів протидії незаконним рубкам є актуальним на виконання Указу Президента України від 09.07.2019 № 511/2019 «Про деякі заходи щодо збереження лісів та раціонального використання лісових ресурсів».

Під час наради обговорювалися питання щодо стану лісових насаджень на території області, як лісів у складі державного лісового фонду, закріплених за восьма державними лісогосподарськими підприємствами області, так і лісосмуг; виявлення фактів незаконної порубки дерев або чагарників у лісах, захисних та інших лісових насадженнях; правовий статус земельних ділянок під полезахисними лісовими смугами; необхідності налагодження дієвої взаємодії для посилення контролю за цільовим використанням лісових насаджень.

 

Всі новини →