Управление экологии и природных ресурсов. Николаевская область, Украина » Новости
Українська | Русский | English
Главная Про управление Новости Сообщение

Новости

Учора відбулось засідання басейнової ради річок Причорномор’я

20/12/2019

 19 грудня у м. Одесі відбулось засідання басейнової ради річок Причорномор’я, у якому взяв участь заступник начальника управління екології та природних ресурсів Миколаївської обласної державної адміністрації Дмитро Мац.

На порядку денному були винесені такі питання:

 

1. Про стан виконання заходів, запланованих на 2019 рік Регіональною програмою збереження та відновлення водних ресурсів у басейні Куяльницького лиману на 2019 – 2023 роки (затверджена рішенням Одеської обласної ради від 25.10.2019р.)

 

 

2. Про здійснення інвентаризації та створення бази даних ГТС в басейні річок Причорномор’я

 

 

3. Обговорення основних шляхів імплементації Водної рамкової директиви в рамках впровадження європейських стандартів і норм у сферу управління водними ресурсами та якістю води в басейні річок Причорномор’я

4. Забезпечення взаємодії між державними органами управління та контролю, органами місцевого самоврядування, підприємствами і організаціями з питань використання і охорони водних ресурсів басейну річок Причорномор’я

5. Заходи по відновленню водних ресурсів.

6. Затвердження плану роботи Басейнової ради на 2020 рік

Рада розпочала свою роботу з обговорення стану виконання заходів,  запланованих на 2019 рік Регіональною програмою збереження та відновлення водних ресурсів у басейні Куяльницького лиману на 2019 – 2023 роки. Теми, які були заплановані для розгляду, викликали інтерес не лише у членів басейнової ради, але й у запрошених та журналістів.

 

Також присутні не оминули увагою основні шляхи імплементації Водної рамкової директиви в рамках впровадження європейських стандартів і норм у сферу управління водними ресурсами та якістю води в басейні річок Причорномор’я.

Обговорення заходів по відновленню водних ресурсів, можливі проєктні рішення щодо сучасних екологічно спрямованих підходів по відновленню малих річок з реконструкцією частин ГТС та розробкою заходів від шкідливої дії вод викликали жваву дискусію не лише членів басейнової ради, але і всіх запрошених.

Результатом продуктивної роботи засідання стали узгоджені рішення басейнової ради, які згодом будуть викладені у протоколі та відповідних зверненнях ради.

 

Всі новини →