Department of ecology and natural resources. Mykolaiv region, Ukraine » News
Homepage News Message About Department

News

Відбулись громадські слухання щодо з оцінки впливу на довкілля з розробки за впровадженні заходів із збереження малих річок та/або джерел р. Сосик

05/02/2020

04 лютого  Міністерством енергетики та захисту довкілля України, за участю заступників начальника управління екології та природних ресурсів Маца Дмитра Анатолійовича та Трофімової Ірини Петрівни організовані громадські слухання з оцінки впливу на довкілля з розробки за впровадженні заходів із збереження малих річок та/або Джерел (річка Сосик місцевого значення, Березанський район, Миколаївська область)» за номером 201911114788 .  У заході взяло участь близько 30 осіб.

Планова діяльність виконується у відповідності з рішенням обласної ради віл 21.12.2018 «Про обласний бюджет Миколаївської області на 2019 рік», рішення обласної ради від 21.12.2017 № 22 «Про затвердження Комплексної програми охорони довкілля Миколаївської області на 2018-2020 роки». У результаті порушення водного режиму протягом останніх десятиліть відбулося замулення днища річки Сосик. Через наявність у руслі мулів та суглинистих ґрунтів, заростів очерету, створюються несприятливі умови для поверхневого стоку.

Місце планової діяльності: на ділянці р. Сосик в адміністративних межах Березанської селищної ради, довжина розчистки русла – 1500 м. Загальна площа запланованого розчищення – 0,9 га.
Важливою метою даного проєкту є поліпшення соціально-екологічних умов життєдіяльності мешканців та санітарного стану ділянки річки, що створить можливості її використання  в рекреаційних цілях. Детальнішу про проєкт зазначено у плановій діяльності за посиланням 
 

Всі новини →