Department of ecology and natural resources. Mykolaiv region, Ukraine » News
Homepage News Message About Department

News

Управлінням організовано та проведено онлайн-семінар на тему: «Поводження з відходами від руйнувань»

24/04/2023

Управління екології та природних ресурсів Миколаївської обласної військової адміністрації 20.04.2023 року о 14.00 проведено онлайн-семінар на тему: «Поводження з відходами від руйнувань». У семінарі взяли учать начальник управління Олександра Єфименко, заступник начальника управління Дмитро Мац, головний спеціаліст відділу регуляторної та дозвільної діяльності Ольга Марущак, представники Державної екологічної інспекції  Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області) Андріан Шкапенко, Ігор Суворов та представники 11 територіальних громад.

Олександра Єфименко наголосила про необхідність якісного щомісячного звітування щодо відходів від руйнувань відповідно до доручення заступника начальника Миколаївської ОВА від 01.12.2022 року №35-д/з.

Дмитро Мац доповів щодо поводження з відходами від руйнувань в Миколаївській області, детально розповів про нову постанову  КМУ від 27 вересня 2022 року №1073 «Про затвердження Порядку поводження з відходами, що утворились у зв’язку з пошкодженням (руйнуванням) будівель та споруд внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій або проведенням робіт з ліквідації їх наслідків та внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України».

Андріан Шкапенко наголосив щодо необхідності територіальним громадам співпрацювати з  Інспекцією по відходам від руйнувань, адже надана інформація використовується для розрахунку шкоди та у подальшому буде підготовлений позов до агресора з компенсації збитків, що були нанесені нашій державі.

Управління звернулось до представників територіальних громад про необхідність проханням вчасно та якісно надавати запитувану інформацію щодо відходів від руйнувань, визначитися з  місцем для тимчасового зберігання відходів від руйнувань. Також  запропоновано звертитися до спеціалістів управління за допомогою або консультацією у разі необхідності. 

 

Всі новини →