Управління екології та природних ресурсів. Миколаївська область, Україна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Про управління Повідомлення Новини

Новини

До уваги населення та роботодавців !

26/08/2020

 Одним з пріоритетних напрямів роботи служби зайнятості на сьогодні є професійне навчання безробітного населення згідно «Порядку професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації зареєстрованих безробітних», яке організовується на замовлення роботодавця або для самозайнятості, провадження підприємницької діяльності, поточної та перспективної потреби ринку праці з урахуванням побажань безробітних і здійснюється у професійно-технічних та вищих навчальних закладах, у тому числі в навчальних закладах Державної служби зайнятості України, на підприємствах, в установах та організаціях незалежно від форми власності, виду діяльності та господарювання або безпосередньо у роботодавців - замовників кадрів за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Дія Порядку з професійного навчання поширюється на зареєстрованих безробітних, які мають право на соціальні послуги з професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації відповідно до Закону України „Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття”. Професійне навчання безробітних із числа людей з інвалідністю організовується, в тому числі, згідно з рекомендаціями медико-соціальної експертної комісії. Професійне навчання безробітних здійснюється безкоштовно, за денною формою. Строк професійного навчання безробітних не може перевищувати 12 місяців. Після успішного завершення повного курсу навчання за відповідними робочими навчальними планами та робочими навчальними програмами безробітні отримують документи державного зразка. 

   Очаківська  міськрайонна філія Миколаївського обласного центру  зайнятості пропонує Вам професійне навчання у центрах  професійно-технічної освіти державної служби зайнятості (ЦПТО ДСЗ) в одинадцяти містах України :  Одеса; Херсон; Рівне; Дніпропетровськ;Полтава ; Івано-Франківськ; Харків; Севєродонецьк (Луганське ЦПТО); Суми; Львів; Красноармійськ (Донецьке ЦПТО) – навчальних закладах сучасного європейського рівня! До послуг слухачів тут – новітня матеріально-технічна база навчального закладу, лабораторії та навчальні кабінети, оснащені інтерактивною електронною технікою. Виробниче навчання здійснюється у зручних майстернях з обладнанням вітчизняних і зарубіжних виробників. У центрах працюють високопрофесійні викладачі та майстри, які використовують сучасні методики викладання і готові віддати Вам свої знання та вміння по обраній Вами спеціальності. У найближчому до Очакова Одеському центрі професійно-технічної освіти навчають та підвищують кваліфікацію за професіями будівельної галузі, промисловості, деревообробки, сфери послуг,торгівлі. ЦПТО західного регіону України можуть «похизуватися» проміж іншими направленнями у професійному навчанні програмами за професіями народних промислів : кування, лозоплетіння, вишивання. ЦПТО східного регіону країни пропонують зокрема навчання за професіями машинобудування та металообробки, легкої промисловості. Останніми роками приведені навчальні заклади пропонують навчання за професіями комп’ютерної галузі та ІТ технологій ( що значно розширює можливості пошуку роботи відповідних фахівців). На сайті державної служби зайнятості Ви можете детально ознайомитися з паспортами ЦПТО ДСЗ та відео презентаціями самих закладів та професій, за якими навчають.
   Професійне навчання за направленням служби зайнятості – чудова нагода для молоді та випускників шкіл отримати актуальні та перспективні робітничі професії.
   Шановні роботодавці ! Це також нагода замовити та безкоштовно отримати кваліфікованих працівників.Запрошуємо всіх зацікавлених до співпраці звертатися до Очаківської міськрайоннї філії Миколаївського обласного центру зайнятості за адресою : вул.Лоцманська, 1 або за телефоном: 30458.
 

Всі новини →