Управління екології та природних ресурсів. Миколаївська область, Україна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Про управління Повідомлення Новини

Новини

Зарплати медикам буде збільшено вже з 1 вересня, – Максим Степанов

26/08/2020

  

Парламентський Комітет з питань бюджету на засіданні підтримав пропозицію КМУ щодо виділення коштів на підвищення заробітної плати медичним працівникам з 1 вересня цього року. Про це повідомив Міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час щоденного онлайн-брифінгу МОЗ.

 

“Встановлення цих доплат – це лише перший крок. Зарплата лікаря, який прийшов після інтернатури, має починатися з 20-25 тисяч гривень. Звісно, це важко зробити одномоментно. Проте вважаю, що з 1 січня 2021 року заробітна плата медичних працівників має збільшитися радикально. Саме над цим ми працюємо, саме так ми будуємо зараз свої бюджетні запити”, – зазначив Міністр Максим Степанов.

 

За словами очільника МОЗ, рівень оплати праці у сфері охорони здоров’я зараз майже на 30% нижчий від середньої заробітної плати в Україні, і це неприйнятна ситуація, яку необхідно змінити.

 

Нагадаємо, що збільшення заробітної плати лікарям передбачено у розмірі 70% від посадового окладу, розрахованого за найвищим 14-м тарифним розрядом ЄТС, фахівцям з базовою та неповною вищою медичною освітою усіх спеціальностей – у розмірі 50% мінімальної заробітної плати, молодшим медичним сестрам – у розмірі 25% мінімальної заробітної плати.

 

cutt.ly/ifs3rnv

Всі новини →