Управління екології та природних ресурсів. Миколаївська область, Україна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Про управління Повідомлення Новини

Новини

Про стан надходження екологічних платежів до спеціального фонду місцевих бюжетів за 9 місяців 2019 року

18/10/2019

 Екологічний податок — загальнодержавний обов'язковий платіж, що справляється з фактичних обсягів викидів у атмосферне повітря, скидів у водні об'єкти забруднюючих речовин, розміщення відходів, фактичного обсягу радіоактивних відходів, що тимчасово зберігаються їх виробниками, фактичного обсягу утворених радіоактивних відходів та з фактичного обсягу радіоактивних відходів, накопичених до 1 квітня 2009 року

Відповідно до законодавства існує загальний та спеціальний фонд місцевого бюджету, який формується за різними принципами. Кошти, що поступають від екологічного податку, перечислюються у спеціальний фонд.

 

Відповідно до п. 4-1) статті 69-1 Бюджетного кодексу України до надходжень спеціального фонду місцевих бюджетів належить «55 відсотків екологічного податку (крім екологічного податку, визначеного пунктом 16-1 частини другої статті 29 цього Кодексу), у тому числі: до сільських, селищних, міських бюджетів, бюджетів об’єднаних територіальних громад - 25 відсотків, обласних бюджетів та бюджету Автономної Республіки Крим - 30 відсотків, бюджетів міст Києва та Севастополя - 55 відсотків.

Податок перераховуються таким чином: 

 

Постановою Кабінету Міністрів України від 17 вересня 1996 року №1147 затверджено Перелік видів діяльності, що належать до природоохоронних заходів. Саме на реалізацію цих заходів необхідно спрямовувати кошти екологічного податку та кошти грошових стягнень за шкоду, заподіяну порушенням законодавства про охорону навколишнього природного середовища внаслідок господарської та іншої діяльності.

Згідно з проведеним аналізом, надходження екологічних платежів до спеціального фонду місцевих бюджетів в розрізі міст, районів та  ОТГ становили (тис.грн)

 

Всі новини →