Управління екології та природних ресурсів. Миколаївська область, Україна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Про управління Повідомлення Новини

Новини

Навчання з питань розроблення регіональних планів управління відходами та підготовки інвестиційних проектів з управління відходами

19/06/2019

Управлінням екології та природних ресурсів Миколаївської облдержадміністрації було прийнято участь у навчанні з питань розроблення регіональних планів управління відходами та підготовки інвестиційних проектів з управління відходами, що відбулося 05-06 червня 2019 року у м. Одеса. Також у навчанні брали участь представники від Одеської, Херсонської, Запорізької та Дніпропетровської обласних державних адміністрацій.

Навчальний курс розроблено провідними європейськими експертами за участі представників Мінприроди та Мінрегіону.

Програма дводенного навчання охоплювала основні аспекти підготовки регіонального плану: вимоги законодавства з управління відходами в Україні та ЄС, дослідження ситуації з управління відходами в регіоні, організаційні та інституційні заходи для розроблення регіонального плану, оброблення та видалення відходів, проведення закупівель та укладання контрактів, організаційні вимоги до системи управління відходами, технології збирання, розроблення техніко-економічного обґрунтування та кошторису для інвестиційних проектів з будівництва, реконструкції, модернізації, технічного переоснащення об’єктів інфраструктури з управління побутовими відходами тощо.

Навчання проводилось в рамках виконання проекту «Допомога українським органам влади у реалізації Національної стратегії управління відходами», яке реалізується датською компанією COWI A/C за фінансової підтримки Євросоюзу.

Всі новини →