Управління екології та природних ресурсів. Миколаївська область, Україна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Про управління Повідомлення Новини

Новини

ДФС МИКОЛАЇВЩИНИ ЗАБЕЗПЕЧЕНО НА ЗАХИСТ ДОВКІЛЛЯ 36,7 МЛН ГРН ЕКОЛОГІЧНОГО ПОДАТКУ

22/11/2018

У 2018 році у Миколаївській області понад 2,7 тисячі підприємств під час своєї діяльності здійснюють викиди забруднюючих речовин у атмосферне повітря, у водні об'єкти або розміщують, утворюють чи зберігають радіоактивні відходи та є платниками екологічного податку.
Надходження екологічного податку є основним джерелом фінансування заходів, спрямованих на захист навколишнього середовища та раціонального використання природних ресурсів. Важливість екологічного податку для Миколаївщини зумовлена необхідністю часткової компенсації відтворення природних ресурсів, мінімізацією негативного впливу на них господарської діяльності.
У січні-жовтні 2018 року Головним управлінням ДФС у Миколаївській області забезпечено надходження до бюджету екологічного податку у сумі 36,7 млн. грн., що на 4,2 млн. грн. більше, ніж за 10 місяців 2017 року. До державного бюджету від платників екологічного податку надійшло 16,5 млн. грн., до місцевих бюджетів – 20,2 млн. гривень.
Головне управління ДФС у Миколаївській області нагадує платникам екологічного податку, що відповідно до Податкового кодексу України базовим податковим (звітним) періодом для екологічного податку визначено календарний квартал.
Якщо платник екологічного податку з початку звітного року не планує здійснення викидів, скидів забруднюючих речовин, розміщення відходів, утворення радіоактивних відходів протягом звітного року, то такий платник повинен повідомити про це відповідний контролюючий орган за місцем розташування джерел забруднення та скласти заяву у довільній формі про відсутність у нього у звітному році об'єкта обчислення екологічного податку. В іншому разі платник податку зобов'язаний подавати Декларації відповідно до вимог Податкового кодексу України.

 

Інформація з офіційної сторінки у Facebook Головного управління ДФС у Миколаївській області

Всі новини →