Управління екології та природних ресурсів. Миколаївська область, Україна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Про управління Повідомлення Новини

Новини

Уряд прийняв рішення про надання в постійне користування НПП «Білобережжя Святослава» 272,4 гектара земель Кінбурнської коси

16/11/2018

Уряд прийняв рішення про надання в постійне користування НПП «Білобережжя Святослава» 272,4 гектара земель Кінбурнської коси, що розташовані за межами села Покровка Очаківського району Миколаївської області, в тому числі розширення територій парку на 136,2 гектара, про це повідомив на своїй сторінці у Facebook очільник Міністерства екології та природних ресурсів України О. Семерак.

Фактично сьогодні нами була відновлена справедливість по відношенню до природного комплексу Кінбурнського півострова, який має особливу природоохоронну та історико-культурну цінність. Ділянки, які сьогодні були внесені до території парку, мали туди увійти ще у 2009 році при його створенні. Для цього були підготовлені наукові обґрунтування та отримано погодження місцевої влади. Проте цього не сталося. Лише зараз ці природні комплекси, які ще 2016 року включені до об’єктів Смарагодовї мережі Європи, отримали на загальнодержавному рівні природоохоронний статус.
Впевнений, що це сприятиме збереженню і відтворенню природних комплексів, які є місцем масового гніздування та концентрації птахів під час сезонних міграцій. Крім того, на цій території мешкають червонокнижні види тварин та плазунів, а рослинний світ багатий ендеміками Нижньодніпровської пісчаної арени та видами, які занесені до Червоної книги України.
В котре кажу, що занесенню навіть сотки української землі до складу національних природних парків потребує клопіткої роботи фахівців Мінприроди, громадськості, наукових та природоохоронних організацій. І я дякую всім за об’єднання зусиль заради збереження унікальних природних територій української землі.

Всі новини →