Управління екології та природних ресурсів. Миколаївська область, Україна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Про управління Повідомлення Новини

Новини

Процедура оцінки впливу на довкілля планованої діяльності, що може мати значний негативний вплив на довкілля відповідно ЗУ «Про оцінку впливу на довкілля»

20/06/2018

Нагадуємо, що з 18 грудня 2017 року набув чинності ЗУ «Про оцінку впливу на довкілля», що прийнятий на заміну Закону України «Про екологічну експертизу».

Оцінка впливу на довкілля (надалі – ОВД) спрямована на запобігання шкоді довкіллю, забезпечення екологічної безпеки та раціонального використання природних ресурсів у процесі прийняття рішень про впровадження планованої діяльності, що може мати значний негативний вплив на довкілля з урахуванням державних, приватних та громадських інтересів. Перелік такої планованої діяльності наведений у ст. 3 Закону.

Процедура оцінка впливу на довкілля передбачає:

1. Подання суб’єктом господарювання повідомлення про плановану діяльність, яка підлягає ОВД, через Єдиний реєстр з ОВД та офіційне його оприлюднення й розміщення на власному сайті  уповноваженим органом протягом 3-х робочих днів.

Опублікування суб’єктом господарювання повідомлення у газетах (не менше 2-х) які розповсюджуються на території здійснення планової діяльності, розміщення на дошках оголошень та інших місцях доступних для громадськості  протягом 3-х робочих днів з дня подання повідомлення через Єдиний реєстр з ОВД або раніше.

2.  Надання зауважень і пропозицій громадськості до обсягу досліджень та рівня деталізації інформації, що підлягає включенню до звіту з ОВД  на адресу уповноваженого органу протягом 20-и робочих днів з дня офіційного оприлюднення повідомлення у Єдиному реєстрі з ОВД.

3. Підготовка суб’єктом господарювання звіту з ОВД;

4. Подання суб’єктом господарювання звіту з ОВД та оголошення про початок громадського обговорення звіту до уповноваженого органу через Єдиний реєстр з ОВД та офіційне його оприлюднення й розміщення на власному сайті  уповноваженим органом протягом 3-х робочих днів.

Опублікування суб’єктом господарювання оголошення у газетах (не менше 2-х) які розповсюджуються на території здійснення планової діяльності, розміщення на дошках оголошень та інших місцях доступних для громадськості  протягом 3-х робочих днів з дня подання оголошення через Єдиний реєстр з ОВД або раніше.

5. Громадське обговорення звіту з ОВД протягом не менше 25 і не більше 35 робочих днів у формі громадських слухань та надання письмових зауважень на адресу повноваженого органу. Дата та місце проведення громадських слухань зазначається у оголошенні про початок громадського обговорення звіту з ОВД.

6.  Підготовка уповноваженим органом звіту про громадське обговорення та висновку з ОВД протягом 25 робочих днів з дня закінчення громадського обговорення.

Офіційне оприлюднення уповноваженим органом зазначених документів у Єдиному реєстрі ОВД протягом 3-х робочих днів.

7.  Врахування результатів ОВД  у рішенні про провадження планованої діяльності органами державної влади чи місцевого самоврядування відповідно законодавства.

8. Оприлюднення рішення про впровадження планованої діяльності протягом 3-х робочих днів з дня її отримання.

Підприємства, що на даний час здійснюють процедуру ОВД, в тому числі у Миколаївській області, а також з переліком законодавчих актів щодо ОВД можна ознайомитися на сайті Мінприроди України https://menr.gov.ua/content/ocinka-vplivu-na-dovkillya-ediniy-reestr.html.

Всі новини →