Управління екології та природних ресурсів. Миколаївська область, Україна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Про управління Повідомлення Новини

Новини

Миколаївським аграріям пояснили особливості участі у програмах державної підтримки агропромислової галузі

15/03/2018

Цього року в державному бюджеті України закладено 6,3 млрд грн на підтримку агропромислового комплексу, а оновлені програми держпідтримки сконцентровані на викликах галузі і потребах малих та середніх агровиробників.

Так,  4 млрд грн – виділено на розвиток тваринництва (здешевлення кредитів, відшкодування за будівлю та реконструкцію тваринницьких комплексів, компенсацію за купівлю племінних тварин, у тому числі 2500 грн на голову ВРХ для особистих домогосподарств); 1 млрд грн - на розвиток фермерства та кооперації (здешевлення кредитів, часткова 40% компенсація за придбання сільгосптехніки та обладнання українського виробництва, 70% компенсація за придбання обладнання для молочних кооперативів, садівництва та ягідництва, 80% компенсація вартості насінні, 90% компенсація вартості дорадчих послуг); майже 1 млрд грн – часткова 25% компенсація за придбання сільгосптехніки та обладнання українського виробництва; 300 млн грн – 80% компенсація вартості посадкового матеріалу у садівництві та виноградарстві.

Про особливості участі в програмах державної підтримки АПК та порядок надання такої підтримки розповідали у четвер, 15 березня, в ході практичного семінару за участі заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Віктора Шеремети, директора Департаменту агропромислового розвитку Миколаївської ОДА Олени Піскун, генерального директора Українського державного фонду підтримки фермерських господарств Олександра Покришки, спеціалістів структурних підрозділів Мінагрополітики. В семінарі взяли участь посадовці райдержадміністрацій, представники об’єднаних територіальних громад, керівники фермерських господарств.

«Розвиток села, підтримка малих та середніх фермерських господарств – це пріоритетні напрямки діяльності уряду  в сфері аграрної промисловості. Саме на цих напрямках сконцентровані цьогорічні державні програми. Більшість з цих програм – нові, тому потребують детального представлення і роз’яснення. Ми прагнемо, щоб про дотації почув кожен фермер, кожен агровиробник. Щоб кожен, хто в цьому може бути зацікавлений, отримав від держави реальну допомогу», - сказав Віктор Шеремета.

Зазначимо, що на сьогоднішній день Урядом затверджено ряд документів, які визначають порядок використання коштів державної підтримки:

Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підтримки галузі тваринництва

Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання фінансової підтримки розвитку фермерських господарств

Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для часткової компенсації вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва

Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для розвитку виноградарства, садівництва і хмелярства

 

Всі новини →