Управління екології та природних ресурсів. Миколаївська область, Україна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Про управління Повідомлення Новини

Новини

Вітання з нагоди 25-ти річчя створення регіонального ландшафтного парку «Кінбурнська коса»

15/10/2017

Управління екології та природних ресурсів Миколаївської облдержадміністрації висловлює щирі вітання з нагоди 25-ої річниці створення регіонального ландшафтного парку «Кінбурнська коса». 

Саме 15 жовтня 1992 року Миколаївська обласна рада прийняла рішення про заповідання Кінбурнської коси – створення регіонального ландшафтного парку площею 17890,2 га на території Очаківського району.

Це - найперший регіональний ландшафтний парк Миколаївщини!

Кінбурнська коса – самобутня природна перлина півдня України. Це - унікальні комплекси пісків нижнього Дніпра з найбільшими вільховими гаями, соснові насадження, просторі морські узбережжя, прилеглі акваторії Чорного моря, Дніпробузького лиману, Ягорлицької затоки, низка блакитних солоних і пріснуватих озер. Кінбурн – це домівка для багатьох рідкісних та зникаючих видів рослин і тварин,  скупчень тисяч птахів, одне з найбільших місцезростань диких орхідей в Європі, перехрестя важливих історичних подій.

Регіональний ландшафтний парк «Кінбурнська коса», як природоохоронна рекреаційна установа, має великий досвід у сфері природно-заповідної справи. Кінбурн – це не лише гарне місце відпочинку, а й складний комплекс соціально-економічних, земельних, природоохоронних, управлінських питань. 

З нагоди річниці створення регіонального ландшафтного парку «Кінбурнська коса» бажаємо колективу установи міцного здоров’я, наснаги, нових ідей та можливостей для реалізації перспективних проектів.

 

 

Всі новини →