Управління екології та природних ресурсів. Миколаївська область, Україна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Про управління Повідомлення Новини

Новини

Миколаївщина потрапила в перелік областей, які найактивніше борються із сміттєзвалищами

02/08/2017

Миколаївщина потрапила в перелік областей, які найактивніше борються із сміттєзвалищами, про це повідомляє на своїй сторінці Мінприроди

Аналіз звернень надісланих жителями різних областей України на електронний сервер  https://ecomapa.gov.ua/ показав, що найактивніше  інтерактивною картою сміттєзвалищ користуються жителі Київської, Дніпропетровської, Вінницької, Житомирської, Миколаївської, Одеської, Львівської   Харківської, Херсонської  областей та міста Києва.

Саме жителі цих  регіонів  найактивніше інформують про виявлені санкціоновані  та несанкціоновані сміттєзвалища в своїх містах та селах.  Проте,  ініціативніше   над їх прибирання та повною ліквідацією  працюють  підійшли представники влади у Київській, Дніпропетровській,  Харківській, Миколаївській областях. Менш активно у Вінницькій та Черкаській областях.

Нагадаємо, що інтерактивна  карта сміттєзвалищ запущена за ініціативи Міністерства екології та природних ресурсів України 8 жовтня 2016 року. 

 

 За   цей період через неї було виявлено 1344 смітників, з яких  29,38% було ліквідовано.

З  них  через мобільний додаток надійшло 417  повідомлень.

Окремо мапа містить інформацію про дані реєстрів місць видалення відходів та місць стихійних сміттєзвалищ, складення і ведення яких належить до повноважень місцевих державних адміністрацій.

В котре нагадуємо, що сервіс https://ecomapa.gov.ua/ є офіційним ресурсом Мінприроди і всі звернення отримані через нього вважаються  офіційними зверненнями громадян і  контролюється Протокольним дорученням КМУ№36. Відповідно до даного документу  місцеві органи влади зобов’язані в місячний термін ліквідовувати стихійні і санкціоновані  сміттєзвалища. 

Мінприроди закликає українців долучатися до очищення країни від сміття.

Всі новини →