Управління екології та природних ресурсів. Миколаївська область, Україна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Про управління Повідомлення Новини

Новини

Розпочато розроблення Комплексної програми охорони довкілля Миколаївської області на період до 2020 року включно

21/06/2017

Відповідно до доручення голови Миколаївської облдержадміністрації від 26.05.2017 №2329/0/05-60/3-17 розпочато розроблення Комплексної програми охорони довкілля Миколаївської області на період до 2020 року включно (далі – Програма) відповідно до постанови Кабінету Міністрів України  від 31.01.2007 №106 «Про затвердження Порядку розроблення та виконання державних цільових програм» та розпорядження облдержадміністрації від 14.09.2006 №287-р «Про порядок розроблення та виконання обласних програм».

До розгляду приймаються природоохоронні заходи, що відповідають вимогам постанови від 17.09.1996 №1147 «Про затвердження Переліку видів діяльності, що відноситься до природоохоронних заходів», мають чітко визначений, обґрунтований природоохоронних ефект та реальні джерела фінансування.

         Орієнтовні розділи Програми:

1. Проекти та заходи, спрямовані на зменшення скиду господарсько-побутових, промислових стоків до поверхневих водойм, забруднення підземних вод, Чорного моря, запобігання деградації річкових екологічних систем та усунення шкідливої дії вод.

2. Проекти та заходи, спрямовані на запобігання деградації природних ландшафтів та збіднення біорізноманіття, розвиток екологічної мережі регіону.

3. Проекти та заходи, спрямовані на зменшення рівня забруднення промисловими, у тому числі токсичними та господарсько-побутовими відходами, запобігання забрудненню ґрунтів.

4. Проекти та заходи, спрямовані на зменшення викидів в атмосферу від стаціонарних та пересувних джерел забруднення.

5. Проекти та заходи, спрямовані на підвищення рівня екологічної освіти населення.

6. Проекти та заходи, спрямовані на дослідження стану навколишнього природного середовища у випадках його суттєвого погіршення внаслідок природних та техногенних змін, оцінка впливу на навколишнє середовище, державна екологічна експертиза ситуацій та об’єктів.

Пропозиції до заходів Програми просимо надати до управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації в паперовому вигляді та на електронну адресу ecolog@mk.gov.ua в термін до 15.07.2017 відповідно до форми, наведеної в додатку.

Всі новини →