Управління екології та природних ресурсів. Миколаївська область, Україна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Про управління Повідомлення Новини

Новини

Всесвітній день мігруючих птахів

04/05/2017

Всесвітній день мігруючих птахів був започаткований у 2006 році з метою популяризації ідей про необхідність охорони мігруючих птахів та їх середовища існування. Цей день присвячено даті підписання 10 травня 1906 року Міжнародного Договору про охорону птахів.

Відзначення у 2017 році Всесвітнього дня мігруючих птахів (World Migratory Bird Day) проходитиме 10 травня під символічним гаслом «Їх майбутнє, це наше майбутнє – здорова планета для мігруючих птахів і людей».

Існування мігруючих птахів відіграє дуже важливу роль, завдяки їх діяльності підтримується баланс екосистеми в цілому. Охороняючи та зберігаючи птахів, ми робимо внесок в охорону навколишнього середовища та збереження біорізноманіття в природі.

Цей день присвячений популяризації ідей збереження різноманіття птахів, серед яких значна частина європейських видів є мігруючими. Серед заходів – фестивалі птахів, екоосвітні програми, екскурсії у місця гніздування та зупинки під час перельотів мігруючих птахів, проведення різних біотехнічних заходів (наприклад, встановлення штучних гніздівель), спостереження за птахами. Всесвітній день проходить під егідою Конвенції по мігруючим видам та Африкансько-Азійської угоди по мігруючим птахам (АЕWА).  

Для сприяння відзначенню Всесвітнього дня мігруючих птахів випущені плакати, розміщено тематичні фото - та відеоматеріали у вільному доступі, з ними можна ознайомитись на офіційному веб-сайті www.worldmigratorybsrdday.org.

Всі новини →