Управление экологии и природных ресурсов. Николаевская область, Украина » Новости
Українська | Русский | English
Главная Про управление Новости Сообщение

Новости

До уваги користувачів Єдиного реєстру з оцінки впливу на довкілля!

18/11/2019

 Міністерство екології та природних ресурсів нагадує, що Єдиний реєстр ОВД працює у тестовій версії та перебуває у процесі удосконалення функціоналу. Над цим активно працюють фахівці міністерства  спільно із донорами (Шведським агентством охорони навколишнього середовища та ПРООН). 

Водночас нагадуємо, що всі документи, створені в процесі ОВД мають відповідати вимогам Додатків, затверджених постановою Кабінету Міністрів України
від 13.12.2017 № 1026, а також подаватися у форматі PDF.

Адже  відповідно до Порядку ведення Єдиного реєстру (затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13.12.2017 № 1026) програмні засоби ведення Реєстру не забезпечують можливість виправлень вже внесеної інформації або документів.

Уповноважені органи (Мінприроди та Департаменти/Управління екології та природних ресурсів ОДА), що здійснюють процедуру ОВД (відповідно до Порядку ведення Єдиного реєстру з ОВД) оброблюють інформацію подану замовником планованої діяльності та вносять до Єдиного реєстру. 

Інтерфейс Єдиного реєстру для уповноваженого органу передбачає дві опції: «підтвердити документ» та «відхилити». 

Документи відхиляються у випадках: 

  • не відповідності вимогам Додатків (затверджених вищевказаною постановою)  
  • завантаження у форматах jpg., doc та ін., які система Єдиного реєстру не може зчитати. 

Нагадуємо, що якщо повідомлення про планову діяльність було відхилено, то нова справа не з’являється у загальному списку Єдиного реєстру. Замовник планованої діяльності повинен розпочати нову справу у своєму кабінеті користувача Єдиного реєстру. 

Також можливі випадки відхилення документів на стадії завантаження Звіту з ОВД до Реєстру та оголошення про початок громадського обговорення (відхилення відбувається з причин, які наведені вище). 

У такому випадку справа закривається та виключається із загального списку справ, що знаходяться у загальному доступі.   

Це означає, що замовник для  отримання висновку з оцінки впливу на довкілля має розпочинати нову процедуру у Єдиному реєстрі, оскільки не передбачено внесення виправлень до Реєстру. 

Мінприроди має розуміння, що технічні помилки можуть не стосуватися змісту документів, що обґрунтовують ту чи іншу плановану діяльність і намагаємося якомога швидше  доопрацювати  функціонал Єдиного Реєстру з ОВД.

Водночас звертаємо увагу, як замовників планованої діяльності, так і користувачів уповноважених територіальних органів, що після відхилення хоча б одного документу,  створеного в процесі ОВД, справа у Єдиному реєстрів автоматично закривається. Довантаження будь-яких інших документів до відхиленої справи не допускається. 

Тому просимо замовників планованої діяльності уважно заповнювати документи, що вносяться до Єдиного реєстру.

Також звертаємо увагу представників громадськості, що у разі відхилення справ з ОВД та реєстрації нових, усі зауваження та пропозиції, отримані від громадськості за попередньою справою, мають бути враховані уповноваженими органами у новій розпочатій справі.

Всі новини →