Управление экологии и природных ресурсов. Николаевская область, Украина » Новости
Українська | Русский | English
Главная Про управление Новости Сообщение

Новости

День працівника природно-заповідної справи

11/07/2019

 Починаючи з 2009 року 7 липня в Україні відзначається професійне свято – день працівника природно-заповідної справи. Збереження та відновлення біологічного та ландшафтного різноманіття шляхом заповідання природних комплексів – один з пріоритетів державної екологічної політики, що впливає на добробут нації.

Традиційно  на Миколаївщині заходи з нагоди професійного свята проходять на території однієї із установ природно-заповідного фонду, цього року – на теритоії Кінбурнського півострова, на якому знаходяться національний природний парк «Білобережжя Святослава» та регіональний ландшафтний парк «Кінбурнська коса». Учасниками заходу стали працівники регіональних ландшафтних парків «Тилігульський»,  «Кінбурнська коса», національних природних парків «Білобережжя Святослава», «Бузький Гард», Миколаївського зоопарку, представники ЗМІ, управління екології та природних ресурсів Миколаївської облдержадміністрації, департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрацій, запрошені гості. Учасники заходу відвідали ділянку Чорноморського біосферного заповідника Волижин ліс, ознайомилися з типовими природними ландшафтами півострова та відвідали рекреаційні пункти національного природного парку «Білобережжя Святослава».

В рамках заходу також було проведено науково-практичну конференцію «Розвиток зон стаціонарної рекреації на заповідних об’єктах як центрів екологічної освіти». Учасники конференції обговорили особливості створення та функціонування рекреаційних пунктів в національних природних парках та регіональних ландшафтних парках Миколаївської області, а також заслухали про  досвід з аналогічної діяльності від колег з департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації.

За вагомий  внесок у розвиток природно-заповідної справи області та плідну працю  Почесною грамотою Миколаївської облдержадміністрації відзначено кращих працівників установ природно-заповідного фонду області, серед яких Артамонов В.А. та Козловський Ю.І. – керівники національних природних парків «Бузький Гард» та «Білобережжя Святослава», які 2019 року відзначають 10 річницю створення.

Всі новини →