Управление экологии и природных ресурсов. Николаевская область, Украина » Новости
Українська | Русский | English
Главная Про управление Новости Сообщение

Новости

Всесвітній день води

13/03/2019

Щорічно 22 березня визначається Всесвітній день води. У цей день у всіх країнах світу акцентується увага на дбайливому ставленні до водних ресурсів, адже більше мільярда людей на планеті використовують неякісну воду.

Більшість українців споживають воду з поверхневих водних джерел- річок, водосховищ, зокрема з р. Дніпро забезпечується водою близько  2/3 населення України.

Основними джерелами забруднення поверхневих водних об’єктів є стічні води. Вода з річкової очищується до питної та транспортується до будинків і підприємств, а потім повертається до водойм у вигляді каналізаційних стоків, що очищюються. Водоканали повинні контролювати якість та склад води на кожному з етапів циклу. Але через застарілість обладнання очисних споруд та розподільчих мереж водопровідно – каналізаційного господарства щорічно зростає концентація забруднюючих речовин, що скидаються до водних об’єктів зі стоками і поверхневі води повертаються до природної ланки вже, як недостатньо очищені. Використання неякісної води впливає як на здоров’я окремих мешканців, та погіршує екологічний стан цілих регіонів.

З метою привернення уваги мешканців України до проблем, пов’язаних із забрудненням водних ресурсів, вихованням екологічно свідомого мислення українців, управління екології та природних ресурсів облдержадмінстрації звертається до населення з проханням про необхідність шановливого ставлення до води, зокрема, вживати заходів щодо її економного використання, користування у побуті безфосфатними миючими засобами та інш.

Спільними зісиллями ми допоможемо громадянам України зрозуміти цінність води як для них самих, так і для майбутніх поколінь.

 

Всі новини →