Управление экологии и природных ресурсов. Николаевская область, Украина » Новости
Українська | Русский | English
Главная Про управление Новости Сообщение

Новости

Учені попереджають про небезпеку зміни клімату

30/11/2018

Міжурядова група експертів зі зміни клімату (IPCC), до якої входять близько 900 учених, кілька місяців тому представила доповідь із невтішними висновками: льодовики продовжують танути, рівень води у світовому океані зростає, спеку і посуху годі попередити. Все це - наслідки глобального потепління. Тобто оголошені в Парижі цілі із захисту клімату поки не були досягнуті.

Оскільки США вийшли з Паризької угоди із захисту клімату, багато у цьому процесі тепер залежить від Євросоюзу. Але й усередині ЄС по-різному ставляться до цієї проблеми. Так, країни Східної Європи побоюються негативного впливу заходів із захисту клімату на національну економіку. "При цьому ЄС завжди був важливим і конструктивним учасником переговорів щодо захисту клімату, свого роду першопрохідцем у екологічній дипломатії", - каже Вайшер. Але зараз Євросоюз послаблений та обмежений у своїх діях, але, незважаючи на це, у Катовіце мають бути розроблені чіткі цілі, а Паризьку угоду сподіваються "повернути до життя".

ЄС і, зокрема, Німеччина докладають великих зусиль, щоб досягти 2020 року власних цілей із захисту клімату. За останній час ФРН знову збільшила кількість викидів вуглекислого газу в атмосферу. Але незважаючи на це, чинна міністерка охорони довкілля ФРН Свенья Шульце (Swenja Schulze) впевнена, що ЄС і надалі має виступати двигуном у справі досягнення цілей, прописаних у Паризькій угоді й наполягати на виконанні зобов'язань багатих країн перед бідними. 

 

Під час одного з виступів у Бундестазі Шульце заявила: "Країни, що розвиваються, мають покладатися на обіцяну їм фінансову підтримку. І ми хочемо домовитися про заходи, які в усьому світі можуть допомогти у тому, щоб краще та ефективніше запобігти зміні клімату". 

У цьому контексті особливо важливі заходи, розроблені ООН, незважаючи на критику та нападки з боку правих популістів. Адже усі експерти сходяться на думці, що міжнародна спільнота разом повинна діяти, щоб запобігти глобальному потеплінню. Вирішити цю проблему на національному рівні вже неможливо.

 

Всі новини →